Поп звездата Селена Гомес споделя в интервю пред Dazed възгледите си за ролята на Инстаграм в съвременната култура и как социалната мрежа "унищожава" идентичността на младите хора.

На въпрос дали би могла да се откаже изцяло от Инстаграм, звездата от корицата на новия брой на списанието отговаря: "О, Боже! Мисля, че ще има много хора, които няма да ме харесват, ако кажа "да".

"Бих излъгала, ако кажа, че Инстаграм не унищожава част от по-младото поколение от моето, тяхната идентичност. Това е, защото са изплашени", добавя 27-годишната изпълнителка. 

Певицата казва още, че е кръстила последния си албум "Rare" (в превод от английски "Рядък"), "защото има толкова голям натиск да изглеждаш като всички останали".

На 4 февруари Селена Гомес пусна своя собствена марка за разкрасяване - "Rare Beauty", вдъхновена от "истински истории, истински хора".

"Ние не сме предназначени да изглеждаме като всички останали, ние трябва да изглеждаме като себе си", пише певицата в Инстаграм.

В новия брой на британското списание Селена Гомес отговаря на въпроси, зададени от нейни приятели, сътрудници и фенове. Певицата има над 167 млн. последователи в Инстаграм.