Поп звездата Селена Гомес разкри в телевизионното предаване Good Morning America, че не е влизала в интернет в продължение на четири години и половина, пише Си Ен Ен.

Певицата и актриса сподели, че е решила да направи това, за да се съсредоточи върху психичното си здраве и се е почувствала по-добре, откакто е напуснала виртуалната реалност и социалните мрежи.

"Това напълно промени живота ми. Станах по-щастлива. Живея повече в настоящето", признава Селена Гомес.

Гомес отбелязва, че след като се е отказала от социалните мрежи, е започнала да общува повече с хората в реалния живот: "Чувствам се по-свързана. Общувам повече с хората. Това ме кара ме да се чувствам като нормален човек".

Гомес казва, че е решила да се върне в социалните мрежи, за да помогне на други хора да се грижат за психичното си здраве. За да направи това, тя е създала платформата Wondermind, която може да помогне на потребителите да се справят с техните психични разстройства.

"Това ще бъде място за тези, които искат да се чувстват разбрани и обичани, и за тези, които искат да се чувстват обгрижвани", казва Гомес.

Според нея ресурсът ще предоставя полезна информация, експертни съвети и упражнения, които ще помогнат за подобряване на психичното здраве. Може да се използва и безплатно, Гомес отбеляза, че иска да използва популярността си, за да помага на хората.

Селена Гомес се сблъсквала с продължителна депресия, пристъпи на паника и тормоз от фенове заради наднорменото си тегло. Освен това дълго време Селена се бореше с автоимунно заболяване, пише още БГНЕС.

Състоянието на певицата бе повлияно и от болезнената връзка с Джъстин Бийбър, двамата се разделиха през 2018 г. През 2020 г. Гомес беше диагностицирана с биполярно разстройство.