Дами, уверяваме ви, че всички коментари, които ще прочетете по-дoлу са оставени от мъже...
Забележка: Запазили сме оригиналния правопис!Купих си високи розови лачени обувки с джувки! :D От един магазин на Пиротска, само за 24 лв. Най-големият номер е 41 и малко стискат, ама за каузата ще се жертвам :)А задължително ли е токчета? Мога да си спретна босоходки, женски модел :)Ако някой ми заеме чифт 42 номер се пускам:) Като че ли пък няма да ми отиват а!!:)I support the cause but the number of the shoes I wear is 45-46 (depending on the shoes). Any women's shoes would be too small for me to put my leg in. :DDDDDDDDDDD (Подкрепям каузата, но номерът, който нося е 45-46 (в зависимост от обувките). Всеки чифт дамски обувки биха били прекалено малки за моя крак.)След като прочетохте какво е мъжете да обменят опит и информация за евтини магазини за токчета, сигурно се питате къде може да видите подобен ентусиазъм от мъже, които имат желание да носят дамски обувки на висок ток?

Повярвайте, ще останете дори и по-смаяни от сега, защото всички коментиращи господа, които се сдобият с токчета, ще имат шанс да направят дефиле с тях – съвсем публично.Всичко е част е от международната инициатива „Walk a mile in her shoes", започнала през 2001 г. На тези демонстрации мъже, обути в женски обувки, привличат медийното и общественото внимание върху насилието над жени, изнасилванията и сексуалния тормоз.

На 9 март, събота, ден след Международния ден на жената, ще се състои първото българско издание на инициативата. "Извърви километър в нейните обувки" тръгва в 12 ч. от "Аптека" (кръстовището на булевардите "Витоша" и "Патриарх Евтимий" в София).

До момента от общо 120 потвърдили присъствие във Фейсбук, 40 са мъже... ;)

Организаторите - Български червен кръст, Български хелзинкски комитет и Фондация "Ресурсен център - Билитис" - канят мъжете да покажат солидарност, като шестват в дамски обувки по бул. “Витоша”, подкрепяйки правата на жените и насочвайки вниманието към домашното и сексуалното насилие.

"Напомняме, че всяка четвърта жена в страната е жертва на домашно насилие, a четврърт милион българки са ставали обект на сексуален тормоз. Целта на инициативата е да информира както за реалната ситуация в България, така и за предлаганите услуги за пострадалите.

Организаторите са осигурили известно количество женски обувки в големи размери, но молят всеки мъж, който има възможност да вземе чифт от своя приятелка/сестра/майка.