.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Майка с 42-дневно бебе в количка пробяга 4 км за благородна кауза

LadyZone.bg | преди 2 седмици
Снимка: LIEBHERR Business Run
Победители в щафетното бягане 4х4 км станахат командосите от 68-ма бригада „Специални сили“

32-годишната родилка Мария Жарова пробяга през уикенда 4 км около завода на „Либхер“ край Пловдив заедно с 42-дневното си бебе в количка.

„Всяка година и аз, и съпругът ми участваме с огромно удоволствие. Време е и малкият Александър да се състезава. Радвам се, че имаше бегачи, които завършиха след мен“ – сподели енергичната мама след финала на най-голямото фирмено състезание в България, организирано от Спортен клуб „Бегач“.

За първи път в надпреварата се включиха и командосите от 68-ма бригада „Специални сили“. Точно за 58 минути и 10 секунди четиримата състезатели пробягаха 16-километровото трасе и така спечелиха третото издание на турнира.

Над 35 мултинационални фирми с близо 300 състезатели-любители, сформирани в 69 отбора, се включиха в щафетното бягане.

„Това е рекордно издание по масовост досега, радваме се, че създаваме общност, една дружелюбна надпревара между фирмите, най-добрият начин за тиймбилдинг“, сподели Еленко Еленков от Спортен клуб „Бегач“. Той допълни, че всяка участваща компания допринася и за благотворителна кауза – 30 процента от таксите, над 3000 лева, бяха дарени на пловдивския Център за обществена подкрепа „За деца и родители“ към фондация „За нашите деца“.

Професионалистите в него консултират и подкрепят родители, които срещат сериозни предизвикателства в грижата за своите наследници, или за които има риск да се разделят с детето си, като им оказват социална, психологическа и материална помощ, а при възможност и финансова. С дарените средства от днешното състезание ще бъдат подкрепени родители и деца на възраст от 0 до 3 годинки, които са диагностицирани с аутизъм и синдром на Даун, обяви Виктория Богданова, специалист „Развитие на партньорства“ в пловдивския Център.

LIEBHERR Business Run
Снимка: LIEBHERR Business Run
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите