.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

15 смели жени, споделящи истории за сексуално насилие на публични места

Евгений Милов | преди 2 години
Снимка: Cheer up Luv
Често некомфортните ситуации, в които жените се оказват заради мераците на околните

Фотографката Елиза Хач не спира да представя истории на жени, които по различен начин са станали жертва на сексуално насилие на публични места. А фотожурналистическият й проект "Cheer Up Luv" представлява своеобразен каталог, документиращ случаите на ежедневния сексизъм, който дамите търпят в живота.

Но това не е опит за феминизъм, а пробуждаща кампания за реалността - такава, каквато е. Лондонската фотографка хвърля светлина за често некомфортните ситуации, в които жените се оказват заради мераците на околните - докато пазаруват в супера, разхождат се в парка или пътуват с обществения транспорт.

Което в някои общества се приема дори за нещо нормално, сигурно още помните онези седалки с пениси в метрото на Мексико. Нормално ли е настина обаче? 

Метрото със сексуални седалки Били ли сте жертва на сексуално посегателство в обществения транспорт?

Да, според резултатите от социологическите изследвания - 85% от момичетата между 18 и 24-годишна възраст са били обект на сексуално насилие на публични места във Великобритания. "Cheer up Luv" разчупва мълчанието по темата, просто вижте част от историите в следващите снимки!

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите