.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Как да изберем рокля за сватбата

LadyZone.bg | преди 1 година
Снимка: Издателство Вакон
Откъс от книгата "Булката – ръководство за употреба"

„Роклята“

След като вече имате пръстен на ръката си и сте се погрижили за най-спешните неща (определили сте датата и сте уговорили церемонията и мястото за приема, вероятно и фотографа, ако знаете, че е много търсен, и т.н.), време е да отметнете нещото, около което по всяка вероятност са се въртели сватбените ви фантазии още от времето, когато като малка сте тичали из къщи с калъфка от възглавница на главата и сте си тананикали Менделсоновия марш.

Роклята. Ех, роклята.

Купуването на роклята

Макар и да осъзнаваме, че това трябва да е най-забавната част, наистина се налага да започнете отрано. Предстоят ви поръчка, корекции, а и трябва да получите роклята достатъчно рано, за да можете да я преправяте през различните етапи от неизбежната предсватбена диета – желателно е да имате между девет месеца и една година преди самата сватба. Така че да отиваме на пазар!

СЪВЕТ ОТ СПЕЦИАЛИСТА: Преди разузнавателната мисия: За да не осуетят финансови ограничения пазарния ви фурор, уверете се, че имате на разположение приличен бюджет, преди да се отдадете на пълно безумие. Поставете си някаква цена и се придържайте към нея. Дори не пробвайте рокля, която значително надхвърля бюджета ви: може страшно да ви хареса и ако бюджетът ви категорично не позволява да я имате, ще гледате с горчивина и може би дори с презрение на роклята, която в крайна сметка ще купите. Една булка по никакъв начин не бива да възприема така роклята си. Не си го причинявайте.

Селекцията

Ако не сте съвсем сигурна каква точно рокля искате и не сте си представяли сватбената си рокля още от основното училище, направете си „селекция“, преди да отидете на пазар:

[1] Откъснете страници от списания, разпечатайте изображения от дизайнерски уебсайтове, откраднете нещичко от сватбения албум на най-добрата си приятелка – в общи линии щом видите рокля, която ви харесва, изрежете я и я залепете в албума си с потенциални рокли.

[2] Проучете изображенията на различни модели, за да определите мотивите, които ви харесват и които не ви харесват. Така ще ви е много по-лесно да обясните на персонала в сватбения салон какво търсите.

[3] Водете си бележки какво ви харесва във всяка рокля:
Материята?
Структурата?
Кройката?

Само помнете, че роклите, които виждате, най-вероятно са на модели, тънки като фиданки, и освен ако често не ви бъркат с Жизел Бюндхен (в този случай молим да ни извините), може би идеята ви ще се избистри чак когато започнете да пробвате роклите.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите