.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

7 растения, които имат доказана полза за дома ви, и които със сигурност няма да убиете

LadyZone.bg | преди 1 година
Снимка: istockphoto.com

Освен красотата и свежестта, който ще внесат в дома, растенията могат да бъдат верни съюзници в попълването на запасите от кислород, в преработването на отровните вещества и охлаждането на жилището. Вижте кои са най-полезните растения, които да отглеждате у дома и са изключително подходящи за начинаещи градинари.

Алое вера

ратения
Снимка: istockphoto.com

Алое вера притежава не само доказани качества в разкрасителната индистрия, но и пречиства чудесно въздуха, отделяйки прилични количества кислород, които правят атмосферата приятна.

Змийско растение

ратения
Снимка: istockphoto.com

Освен че е красиво, то не се нуждае от прекомерни количества светлина и не е претенциозно. Чудесно би стояло в спалнята ви, отделяйки кислород, докато спите.

Фикус

ратения
Снимка: istockphoto.com

Класическият фикус, който е често срещана гледка в българския дом, е чудесно растение, което пречиства въздуха и спомага за охлаждане на помещението. То е особено полезно през лятото, когато се чудим как да се разхладим, без да използваме климатик.

Палма Арека

ратения
Снимка: istockphoto.com

Този вид палмово дърво НАСА документира, като най-доброто пречистващо въздуха растение. Доказано е, че то се справя успешно с всички видови токсини във въздуха.

Папрат

ратения
Снимка: istockphoto.com

Тропическото растение е лесно за отглеждане, расте бързо и не изисква специални грижи. Обича светлината, но не директната. Ще ви се отплати с качествено пречистване на въздуха и ще го овлажни. Особено полезно е, ако се отоплявате и охлаждате с климатик.

Дяволски бръшлян

ратения
Снимка: istockphoto.com

Лесно отглеждане и много ползи за дома и здравето може да очаквате от дяволския бръшлян. Освен че отделя кислород, той поглъща едно от най-често срещаните вредни вещества у дома – формалдехида. Със сигурност няма опасност да го убиете затова е и толкова подходящо за начинаещи градинари.

Зелена лилия

растение
Снимка: istockphoto.com

Зелената лилия е изключително непретенциозно цвете. Мястото, на което го отглеждате може да е и тъмно, и светло, и хладно и топло. Растението влиза в групата на така наречените растения спасители, тъй като много добре попълва запасите от кислород и бързо преработва отровни вещества.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите