.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Ученичка стана хит в интернет, след като се възпротиви на училището си

LadyZone.bg | преди 4 години
15-годишното момиче се противопостави на дрескода в училището си в Квебек

 След като двама директори влезли в класната стая, където Линдси Стоукър имала час, те я помолили да не идва повече с къси панталонки, защото нарушава дрескода на училището.

Според него късите поли и панталонки не трябва да са по-къси от мястото, където свършват пръстите на ръцете, когато са пуснати до тялото от двете страни на ученика.

След като й казват, че трябва да се преоблече и тя отказва, Стоукър разпечатва флаери из училището, на които пише:

Ученичка


"Не унижавайте нея, за това, че носи къси панталонки. Навън е горещо. Вместо да карате момичетата да се срамуват от телата си, научете момчетата, че момичетата не са сексуални обекти."

Трудно е да се спори дали училищата все пак не са в правото си да изискват от учениците си да спазват определени норми на поведение или обличане, но Стоукър смята, че причината да я помолят да се преоблече, е във факта, че служителите в училището се опасяват облеклото й да не се окаже прекалено разсейващо за съучениците й. Тя казва:

"Момчетата са тези, които трябва да бъдат научени да се отнасят по-добре с жените и да гледат на тях по различен начин."

 Според нея политиката на училището е несправедлива, защото се отнася само до момичетата - "никой не обръща внимание на дрехите на момчетата", въпреки че ако се замисли човек - не е толкова лесно да видиш ученик с толкова къси панталонки.

От тогава Стоукър е освободена от занаятия, заради постоянния й отказ да спазва правилата на училището си. Но пък успя да стане хит в Интернет.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите