.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Гренен, където можете да се плажувате край водите на две морета

Евгений Милов | преди 30 седмици
Снимка: iStock
Пълен напред към Дания!

Има много места по света, където можете да опънете плажната кърпа, но малцина са тези, където да плажувате срещу две сблъскващи се морета. Гренен - разположен близо до датския град Скаген - е едно от тях.

Там се срещат моретата Скагерак и Категат, за да създат дълга ивица от фин пясък, която се е превърнала в популярна дестинация за любителите на почивката сред природата.

Гренен, чието име означава "клон", получава своето име заради дългата и тясна ивица, която прилича на дървесен клон. Гренен е разположен край най-северния град в Дания, като 4-километровата пясъчна ивица буквално представлява северния край на страната. 

Така застанали на границата между Северно море и Балтийско море, почти ще можете да видите шведския град Гьотеборг на хоризонта отсреща, ако погледнете в далечината.

За съжаление изключително силните течения не позволяват плуване във водите на Гренен, но районът може да се похвали с някои от най-зрелищните крайбрежия на Дания, известни с богатата си флора и фауна.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите