.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Да изчистим България заедно: язовир Бебреш

Евгений Милов | преди 43 седмици
Снимка: Евгений Милов
LadyZone се включи в най-мащабната кампания на "Да изчистим България заедно" досега
Днес премина най-мащабната кампания на "Да изчистим България заедно" досега, като за почистени на картата бяха отбелязани над 620 места. LadyZone естествено се включи в екологичната инициатива за почистването 16-километрово трасе от язовир Бебреш по продължението на прохода Арабаконак до Горна Малина.
 
По долината на река Бебреш са разположени три села в Община Ботевград - Скравена, Боженица и Врачеш. Именно над последното е разположен едноименният язовир, който осигуряват вода за напояване и пиене на Ботевградското поле. Язовир Бебреш е често посещавано място за риболов, където има предимно мряна и клен, но се срещат още уклей, костур и кротушки.
 
На пътя край река Бебреш в близост до язовира през 1971 г. загиват при катастрофа Георги Аспарухов (Гунди) и Никола Котков, като на мястото на катастрофата под виадукта на автомагистралата "Хемус" има паметник на легендарните български футболисти.
 
А как премина всичко - вижте от репортажните снимки (без фотошоп) в галерията, както и повече информация за тазгодишното издание на кампанията в bTV Новините.
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите