.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Бразилско кино в София

LadyZone.bg | преди 2 години
Снимка: Евгений Милов
Седмицата на Бразилското кино продължава до 25 септември

Заповядайте на Седмицата на Бразилското кино – щат Сеара, която продължава до 25 септември в Културен Център G8 и Евро Синема с “вход свободен”. Очаквайте разнообразна филмова панорама, включваща селекция от пълнометражни игрални и документални ленти и късометражна програма, а също и интригуващи допълнителни събития – дискусии и срещи, кулинарни дегустации и танцови демонстрации. 

На официалното откриване на филмовата панорама на 19 септември в Културен център G8 присъстваха посланика на Бразилия в България Нейно Превъзходителство Ана Мария Сампайо Фернандес, Нара Васконселос от Културен Институт „Зенон Барето ”, Жоана Ди Анджело Мартинс Де Мело – аташе по културните въпроси в Посолството на Бразилия в България и Карим Аинуз, режисьор на две от селектираните заглавия „Госпожа Сатан” и „Небето на Суели” .

Нейно Превъзходителство сподели пред гостите удоволствието си да представи и подкрепи първата организирана в България подобна инициатива, представяща бразилското кино и култура.  Тя сподели с публиката и любопитни подробности за културно-историческия и икономическия профил на щат Сеара, намиращ се в Североизточна Бразилия, който се характеризира с културни черти, свързани с океана и сертао (пустиня). Сеара е избран за тематичен знаменател на настоящата филмова панорама, която включва предимно творби на режисьори от този щат и/или сюжети и събития, случващи се там.

Нара Васконселос , директор на  Културен Институт „Зенон  Барето” като инициатор и един от главните организатори на инициативата представи на публиката акценти от предстоящата филмова програма, планираните допълнителни събития и гости. Тя сподели идеята и амбицията настоящата инициатива да постави началото на бъдещ двустранен проект, представящ ежегодно с подбрани и тематични събития бразилското кино и култура у нас и българското кино и култура в Бразилия. Като следваща стъпка тя посочи, че се планира организирането и провеждането на подобна панорама на българското кино и култура в щат Сеара през февруари 2017-а. Ето филмовата програма до края на фестивала: 

21 септември 2016

Сири-Ара, G-8 Cinema, 18:15

Небето на Суели, Euro Cinema, 19:00

22 септември 2016

Нашият дом, Euro Cinema, 16:00

Демокрацията в черно бяло, G-8 Cinema, 18:15

Лунарио Перпетуо, Euro Cinema, 20:00 

23 септември 2016

Шико Хавиер, Euro Cinema, 16:00

1958 – годината, в която светът откри Бразилия, G-8 Cinema, 18:15

Късометражни филми от щата Сеара, Euro Cinema, 20:15

24 септември 2016

Шико Хавиер, G-8 Cinema, 16:00

Лунарио Перпетуо, G-8 Cinema, 18:15

Сири-Ара, Euro Cinema, 18:45

Госпожа Сатан, Euro Cinema, 20:15

25 септември 2016

Нашият дом, G-8 Cinema, 16:00

1958 – годината, в която светът откри Бразилия, Euro Cinema, 17:30

Късометражни филми от щата Сеара, G-8 Cinema, 18:15

Демокрацията в черно бяло, Euro Cinema, 19:00

Не пропускайте и допълнителните събития: 

Кулинарна демонстрация по приготвяне на тапиока на 21 септември (сряда ) от 17:15 ч. в Културен Център G8 и 24 септември (събота) от 17:45 ч. в Евро Синема.

Представяне на традиционни бразилски танци с фокус „Фохо” – уъркшоп и отворен урок на 22 септември (сряда) от 17:00 ч. в Културен Център G8.

Дискусиите на чай с Пиер Етиен Же на 22 и 23 септември след прожекциите на филмите „Нашият дом” и „Шико Хавиер” в Евро Синема, както и на 24 и 25 септември след прожекциите на филмите „Нашият дом” и „Шико Хавиер” в Културен Център G8.

Фотографска изложба с постери от Бразилия (19 – 25 септември) в Евро Синема.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите