.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

10-те велики танцьори на XX век – 2 част

LadyZone.bg | преди 4 години
Хоаким Кортес, Снимка: listverse.com
Майкъл Джексън, Хоаким Кортес, Фред Астер и Джинджър Роджърс, Михаил Баришников, Рудолф Нуреев

Към 1 част >>>

Вече ви запознахме с пет от десетте имена, признати за най-великите в историята на танцовото изкуство за 20-и век. Ето кои са първите пет в класацията…

5. Майкъл Джексън

Факт е, че голяма част от съвременните поп икони, като  Джъстин Бийбър и Джъстин Тимбърлейк например, са силно повлияни от стила на Майкъл Джексън. И това не е никак изненадващо, имайки предвид големият принос на Краля на попа към танца. Джексън е самоук,  новатор, останал в историята на музиката с неподражаемата си техника, а неговите танцови движения днес са се превърнали в емблема за подражание.

Любопитен факт е, че звезди от ранга на Джеймс Браун, Марсел Марсо, Джийн Кели и може би изненадващо за много хора – имена от света на класическия балет, са сред любимците на Майкъл и вдъхновители на т.нар. „джексън стил”. Отдадеността, таланта и уникалните импровизаторски качества на Майкъл Джексън го изстрелват на небосклона на славата, нареждайки го редом до други гиганти от сферата на популярната музика, като Елвис и Бийтълс, и го превръщат в една от най-великите поп икони на всички времена.

Майкъл Джексън
Майкъл Джексън, Снимка: listverse.com
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите