.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Фитнес упражнения за подмладяване

LadyZone.bg | преди 3 години
фитнес
Снимка: iStock
Със серията от упражнения, която следва не само ще стегнете фигурата си, но и ще се погрижите и за психическото си здраве

Ето няколко варианта, с които можете да разнообразите седмичната си спортна програма. Тези упражнения ще ви накарат да се почувствате по-млади не само заради физиологичния ефект, но и заради положителния принос към менталното ви състояние.

Балет
Елегантно занимание, което помага не само за разтягане, но и за натоварване на мускули, които не ползвате в ежедневието. Подобрява гъвкавостта и координацията. Като бонус получавате и по-добра стойка. Балетът придава на всяка жена грациозност и финес.

За половин час изгорените калории са: 150-180.

Пилатес
Система от упражнения, разработена преди почти век от германеца Йозеф Пилатес, която увеличава издръжливостта, гъвкавостта и координацията. Може да се изпълнява индивидуално или групово, като заниманията са от 45 до 90 минути.

За половин час изгорените калории са: 180-220.

Тай чи
Древнокитайска система от упражнения, чиито корени са в бойните изкуства. Бедрата и ханшът поемат най-голямото натоварване – доста от упражненията наподобяват аеробиката, но без подскачането. Тай чи подобрява силата, гъвкавостта, концентрацията и баланса в тялото ни, като комбинира менталната дисциплина с физически упражнения. Ако се изпълнява правилно, тази гимнастика повишава сърдечния ритъм до 60% от максимума, което се счита за средно натоварване.

За половин час изгорените калории са: 125-150.

Йога
Родена от древноиндийската философия, йогата подобрява гъвкавостта, силата на мускулите и издръжливостта. Състои се от упражнения с дълбоко дишане и пози, които се изпълняват от броени секунди до няколко минути. Някои от разновидностите на йогата включват и аеробни упражнения. За пълно усвояване на йогата са нужни години, но ползите са налице дори и за начинаещите. Самостоятелното изучаване на йога не се препоръчва, тъй като неправилното изпълнение на някои пози може да причини травми.

За половин час изгорените калории са: 200.

 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Къде ще ходите на море тази година?