Продължава от първа част

Баба Жаба
За дълбоките мускули на дупето и задната и вътрешната част на бедрата

Застанете на ръце и крака върху килимчето. Краката да са на ширината на таза, стъпалата леко извити навън. Бавно започнете да спускате дупето към пода, като целта е да седнете между двата свити в коленете крака. Дръжте бедрата максимално долепени до пода. Ръцете може да поставите на кръста. След това се върнете в изходно положение. Повторете 10 пъти. Постепенно увеличавайте времето, в което стоите с дупе между свитите крака. Ще усетите напрежение по вътрешната и външната част на бедрата.

Котешка лапичка
За цялостно укрепване едновременно на мускулите на дупето и бедрата.

Застанете на ръце и крака на килимчето. Вратът трябва да е изпънат, главата изправена с поглед напред. Протегнете десния крак назад, като се стараете да го изпънете успоредно на гърба. Направете няколко пружиниращи движения нагоре-надолу, след което върнете крака до другия. Повторете същото упражнение и с другия крак. За всеки крак направете по 10 повторения. За повече натоварване на мускулите, освен движения нагоре и надолу, може да направите и кръгови или да изписвате във въздуха цифрите от 1 до 10.

Азбука
Стягат се мускулите на корема и се работи върху способността за балансиране.

Легнете по гръб и вдигнете краката, без да ги сгъвате в коленете, под ъгъл от 45 градуса спрямо тялото. Изписвайте буквите на азбуката с крака, като движите само от таза надолу. За допълнително натоварване може да вдигнете главата леко към гърдите.

Буратино
Стягат се едновременно мускулите на дупето и бедрата

Застанете на ръце и крака върху килимчето. Изпънете десния крак, след това свийте прасеца в посока към дупето. Трябва да почувствате напрежение в бедрата. Направете 6 пружиниращи движения нагоре и надолу. Отпуснете и сменете с другия крак. Направете по 10 повторения с всеки крак.

Стълбичка
За повдигане на дупето и стягане на задната част на бедрата

Ако вкъщи имате ниско столче, то ще ви свърши чудесна работа за това упражнение. Ако не разполагате с такова, може да използвате стълбите в блока или навън в парка. Тичането нагоре-надолу по стълби е отлично средство за стягане на дупето. Вкъщи имитирайте изкачване и слизане по стълбите, като се качвате и слизате от столчето. За по-голямо натоварване, вдигайте гирички или бутилки с вода, докато движите краката. Направете 40 повторения.


Изпълнението на комплекса от тези лесни упражнения не отнема много време, може да ги правите в домашни условия, вместо да ходите във фитнес залата, а мускулите на дупето и бедрата са тонизирани и оформени.