Имаше един момент, в който си мислехме, че всяка жена на планетата залага на една единствена тактика, с която да накара определен мъж да се влюби в нея за цял живот – правенето на недостъпна! Правилата са стриктни и старомодни: не му се обаждай, не инициирай ти срещи с него, не му се давай – идеята на тази концепция е да накараме мъжа да „работи” усилено, за да ни спечели. Общо взето идеята е, че мъжът няма да оцени истински връзката с нас, ако ни е получил прекалено лесно.

Разбира се, не всеки е съгласен с теорията, че „недостъпната жена” е винаги желана. Всъщност, някои експерти твърдят, че идеята е доста лоша.

Мисля, че по-интелигентни мъже не се привличат от този тип тактика. Може да се получи ефект: Защо да се занимавам? Има толкова много жени „навън”, които искат да имат истинска връзка и не си играят игрички”, твърди доктор Дейл Купър.

Доктор Дейл е вложила много в такъв тип проучвания. Включително се е включила в едно проучване, като е за последните 2 години е излязла на над 100 срещи с различни мъже ( повечето намерени чрез интернет). Тя твърди, че не се е правила на недостъпна на нито една от срещите и мъжете дори са оценили искреността й.

„Мисля, че мъжете се радват от факта, че аз поставям всичките си карти на масата още от самото начало”, разказва тя.Казвайте на мъжете срещу вас какво мислите и искате от връзката си с тях.”, препоръчва доктор Купър.

В заключение Дейл Купър твърди, че според нея тази игра е незряла и не е добра идея да се прилага, ако искате да имате стабилна и здравословна връзка.