В летните жеги водата е от огромно значение за доброто здраве. Дори само 1 % обезводняване, може да се отрази негативно на енергията и концентрацията. За да разнообразите водното си меню, ви предлагаме няколко начина да овкусите живителната течност.

За да приготвите овкусена вода, са ви нужни плодове, зеленчуци, пресни билки и кубчета лед. След като смесите продуктите и водата, оставете да престои и консумирайте след 20-30 мин.

Горски плодове + розмарин

В голяма кана покрийте дъното с къпини и малини, добавете 2-3 стръка розмарин, лед и долейте с минерална или газирана вода.

Портокал + краставица

Класика в спа центровете - водата, овкусена с краставици е охлаждаща и детоксикираща. Нережете портокал и краставица на кръгчета, напълнете каната до горе с вода и добавете лед.

Ягоди + киви + мента

Може да приготвите тази вода с пресни или замразени ягоди, кръгчета киви и стръкчета мента. След като добавите вода и лед ягодите оцветяват течността в нежно розово.

Праскови + ванилия

Нарежете праскови на полумесци, добавете парченце ванилова шушулка, вода и лед. При желание може да добавите и мед или кафява захар.

Лимон + мед + босилек

Този вариант на домашната лимонада става най-вкусен като изцедите 2 лимона, разрежете още един на кръгчета, добавите голяма връзка босилек и 2-3 с.л. мед. Долейте с газирана вода и пуснете кубчета лед.

Ябълка + грозде + канела

Нарежете ябълка на полумесци, прибавете чепка разполовено грозде, няколко пръчки канела, вода и лед.

Може да сервирате овкусената вода във високи чаши, в стъклени бутилки или малки бурканчета, за да изненадате приятно гостите си.

Със съдействието на www.artofrealfood.com