Как да постигнем и поддържаме перфектната си форма? Този въпрос вълнува милиони хора по света и вероятно най-вече представителките на нежния пол.

Общоприето схващане е, че желаните резултати по отношение на визията ни се постигат с дълги и изтощителни тренировки във фитнес залата или пък със строги диети. Оказва се обаче, че има далеч по-лесни начини да изглеждаме добре. Те не отнемат време и не изискват особено големи усилия. Вече ви посочихме част от тях в първата част на материала „Слаби без тренировки и диети”. Ето още няколко полезни идеи:

Променете десерта си

Ще приемате 400 калории по-малко, ако вместо да ядете плодовете със сметана или сладолед, ги запичате на скара. Нарежете един банан и праскова на парченца, нанижете ги на шишчета, опечете ги равномерно и ги подсладете с малко мед. Поръсете и канела.

Ако все пак не можете да се откажете от любимата си торта, то отрежете си малко парченце от нея, поставете го върху канапе от червени плодове и добавете нискомаслена бита сметана. Такъв тип десерт съдържа по-малко от 150 калории.

Не изяждайте всичко, което се намира в чинията ви

Чиниите, в които се сервира храната в ресторантите, са с 250% по-големи от онези, които ползвате у дома. Така че, ако цялата тази площ е заета от ястието, оставете поне 1/4. Това ще ви спести 500 калории.

Ако хапвате картофи или някаква паста, забравете за последните няколко хапки и ще се сбогувате с поне 100 калории.

Не поглеждайте и към екстрите, които повечето заведения предлагат към определени ястия от менюто, като топлите хлебчета, например.

Стойте прави възможно най-дълго време

Можете да изгаряте по 500 калории дневно, ако прекарвате една част от времето си прави. Ако седите, броят калории, от които ще се отървете, ще бъде едва 250. Докато сте на работа, провеждайте част от телефонните си разговори на крак.

Пийте повече вода

Пиенето на 1-1.5 литра вода на ден ускорява метаболизма ви и ви помага за бързото изгаряне на излишните калории. За да овкусите водата, можете да пуснете в чашата си резенчета краставица или разтворими витамини.

Не яжте, докато гледате телевизия

Хората, които се тъпчат, докато гледат телевизия, поглъщат по 288 допълнителни калории на ден, защото се хранят без да мислят. Ако огладнеете в такъв момент, просто изключете телевизора в рекламната пауза, например, сервирайте си в чиния и се съсредоточете само върху онова, което слагате в устата си.

Правете упражнения в рекламните паузи по време на любимия ви филм

Ако се движите, докато текат рекламите в любимото ви предаване или филм вечер, ще горите по 10 калории на минута. Опитайте да скачате на въже или просто да тичате на място. Това не само, че няма да ви развали удоволствието от гледането на телевизия, а и ще ви тонизира.

Не пренебрегвайте здравия сън

Доказано е, че хората, които спят по по-малко от шест часа на денонощие, приемат по 300 калории повече на следващия ден. Това се дължи на факта, че недоспиването стимулира производството на хормона на глада – грелин.

Всеки час сън ви спестява по 100 калории. Така че не ставайте прекалено рано… поне през уикенда.

Очаквайте продължение!