.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Най-лесният начин да "изгорим" 205 калории на ден

LadyZone.bg | преди 3 години
Вода
Една-две допълнителни чаши вода към дневното ни меню вършат чудеса.

Водата е здраве във всеки смисъл на думата. Но някои хора се ужасяват при мисълта, че трябва да изпият на ден поне литър и половина или два, за да бъдат здрави. За тяхно успокоение ще споделим резултатите от ново изследване, проведено от университета в Илинойс. Според него, ако пием допълнително само една до три чаши вода дневно, е достатъчно, за да подобрим калорийния баланс.

В изследването са участвали малко над 18 000 пълнолетни американци. Резултатите показват, че една допълнителна чаша вода дневно намалява приетите калории средно с 68. При три чаши вода калориите са 205.

Същевременно приемът на мазнини също спада – с 1,7 грама при една чаша и 5 грама при три допълнителни чаши вода. При захарта понижението е с 6 грама за чаша и съответно 18 при три чаши. Холестеролът също спада.

Така че – пийте вода. За да се улесните при приемането на по-големи дози, винаги дръжте бутилка на една ръка разстояние. През пролетно-летния период можете да хапвате повече краставици и диня, защото те съдържат много вода.

Ключови думи:Вода, Калории
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?