Всяка дама притежава поне една мицеларна вода вкъщи, нали? Тя е необходима за почистването на грима от лицето или като допълнителна част от ежедневната грижа за кожата.

Снимка: iStock

Мицеларната вода обаче може не само да премахне упорития грим, но и да се превърне в незаменим помощник в почистването вкъщи.

Снимка: iStock

Почистващата вода се справя също толкова ефективно с много домакински задачи, което прави процеса на почистване много по-лесен. Ето няколко полезни начина за използване на този продукт, за които може би не сте се сещали досега:

Какво представлява мицеларната вода?

Снимка: iStock

Този продукт съдържа мицели – повърхностно активни вещества. Те са много малки частици, които деликатно отстраняват замърсяванията и мазнините от повърхността – от епидермиса.

Външно мицеларният продукт прилича на обикновена вода. Предлагат се опции с ненатрапчив аромат, както и изляло без мирис. Освен това при разклащане може да се образува лека пяна на повърхността.

Как да използвате мицеларната вода?

1. Бели маратонки

Водата придава на белите маратонки представителен вид. Светлите и особено белите обувки не се поддържат чисти толкова лесно. Мицеларната вода ще опрости този процес. Изчеткайте обувките си на сухо, за да отстраните излишната мръсотия. Напоете памучен тампон с мицеларен почистващ препарат и избършете. Повторете, ако е необходимо и оставете докато изсъхне напълно. Вече не е необходимо да избелвате маратонките си с паста за зъби и активно да търкате с четка

2. Предмети от кожа и набук

Мицеларната вода е идеална за обувки, чанти, раници и ръкавици, изработени от тези материали. Памучният тампон ефективно почиства зоните, в които са се натрупали мазнини. Благодарение на деликатния състав на водата, върху материала на продукта не остават драскотини, които четки или твърдите гъби оставят. Няма да и увреждане на цвета. Методът е особено ефективен за продукти от кожа и набук, където има много шевове, декоративни шевове и ивици.

3. Остатъци от грим по дрехите

Много момичета се сблъскват с проблема, че върху шала или яката на блузата остават следи от фон дьо тен или ярко червило. Премахването на декоративната козметика не винаги е лесно. Някои продукти съдържат масла, които оставят мазни следи, ако се опитате да ги измиете с чиста вода. Мицеларният продукт е идеален за тази задача – все пак е създадена специално за премахване на козметика. Навлажнете памучен тампон и попийте добре зацапаното място. Повторете, ако е необходимо, или дори изсипете малко количество върху петното и разтрийте внимателно.