.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Фосфатите в колбасите и газираните напитки забавят метаболизма и предизвикват мързел

Евгений Милов | преди 22 седмици
бургер и безалкохолна напитка
Снимка: iStock
25% от възрастните хора консумират най-малко три пъти повече от препоръчителния дневен прием на хранителната добавка

Хранителна добавка, широко използвана за подобряване на годността и вкуса на продукти като бекона, колбасите и газираните напитки, е способна да направи хората мързеливи.

Резултатите от ново изследване също така разкриват доказателства, че фосфатът, силно присъстващ в западната диета, може да забави метаболизма на организма.

За това предупреждават американски изследователи от Университета на Тексас, които са провели две проучвания - първо върху лабораторни мишки, след което отделно с 1600 души.

Изследователите установили след едноседмично наблюдение на доброволците, че повишеното ниво на фосфати в кръвта е свързано с понижена физическа активност.

Учените предупреждават, че резултатите се присъединяват към "нарастващата вълна" на негативни гласове, които призовават за ограничаване на нивата на фосфати в хранителната индустрия. 

Статистиката показва, че една четвърт (25%) от възрастните хора консумират най-малко три пъти повече от препоръчителния дневен прием на фосфати.

Фосфатите се добавят към различни храни и напитки, за да се удължи техния срок на годност и да се подобри вкуса им.

България е най-мързеливата страна в Европа78% от възрастните българи не извършват физически упражнения
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Отслабнахте ли вече за морето?