#Не си мислете, че партньорът ви вече не се интересува от секс

Не бързайте с изводите. Мисълта за липсата на секс отдалечава още повече партньорите един от друг. Замислете се – ами и ако той си въобразява същото за вас? Често пъти подобни настройки на съзнанието възпрепятстват контакта между двама души и се явяват сериозна пречка към интимния контакт. Ето защо, ако има нещо, което ви тревожи в поведението на човека до вас, в неговото нежелание за интимни ласки, просто споделете. Не си премълчавайте. Дайте му индикация, че не сте безразлична към него и че все още искате да правите секс с него. Бъдете откровени. Провокирайте го. 

#Редуване на инициативата

Ако чувате израза: "Не, не тази вечер, скъпа" достатъчно често, че това да ви накара да се почувствате отхвърлена. Редувайте инициативите. Ако единият партньор е по-активен от другия, то в един момент се получава дисбаланс, последван от отчуждаване.

#Направете си секс график

Направете си секс график, който да внесе малко закачка и забавление в интимните ви отношения. Например опишете какъв тип секс ще практикувате в понеделник, във вторник, в сряда и т.н. Питайте партньора си какво ново иска да опита. Секс менюто според вашите интереси и желания ще освежи връзката ви и ще направи интимните ви отношения по-интересни от всякога. Не забравяйте да експериментирате и да опитвате нови и нови неща.

#Споделяйте фантазиите си

Със сигурност си имате скрити желания, които не споделяте с партньора си. Е, ако е така, време е да го направите. Разкрийте фантазиите си, бъдете смели и откровени. Позволете и на вашия партньор да развихри въображението си и да ви признае какво иска да опита с вас. Всичко това ще влее нов тласък в сексуалния ви живота, а оттам ще допринесе и за заздравяването на връзката ви, уверяват сексуалните експерти.

#Говорете, ако имате сексуална дисфункция

Сексуалната дисфункция (включително еректилна дисфункция, преждевременна еякулация или липса на ерекция) обременява съзнанията ни. Изграждаме бариери, страхове, които влияят на либидото. Ако се сблъсквате с подобен проблем, обсъдете го с партньора ви. Едва тогава ще намерите решение - заедно.

#Разтоварете се от стреса и напрежението

Когато сме напрегнати и загрижени, съзнанието ни отхвърля всички мисли за нежност и интимен контакт. За да се справят с този проблем, сексолозите съветват двойките да залагат на прелиминарни секс закачки, които възбуждат. 

#Спрете да мислите кога ще получите оргазъм

Просто се наслаждавайте на мига. Останалото само ще дойде.