Никога не вярвай на магьосник. Никога не преминавай тест, поставен ти от магьосник. И никога не позволявай на магьосник да те отведе до Магистериума. Дванадесетгодишният Калъм Хънт е на път да наруши и трите правила... Какви ще са последствията за него и за всички, които обича и познава? Читателите ще узнаят от „Железният изпит”, първата книга в нова фентъзи приключенска поредица. Създаден от безграничното въображение на две от най-обичаните съвременни писателки за деца и тийнейджъри – Холи Блек и Касандра Клеър, романът ще поведе малки и пораснали читатели на вълнуващи приключения.

„Железният изпит” излиза у нас броени дни след световната си премиера, едновременно в хартиен и електронен вариант – ще го откриете от 13 септември. Очакванията за романа са толкова големи, че правата за издаването му вече са продадени в над 30 държави, а тази за екранизация – на компанията Constantin Films. Нека да научим повече...

Книгата

През целия си живот Кал е слушал предупрежденията на баща си за това колко лоша е магията. Той е уверен, че ако изкара Железния изпит и бъде приет в Магистериума, го очакват само беди. Затова дава всичко от себе си, за да се провали... и се проваля тъкмо в това.
Сега Магистериумът го очаква – място, което е бляскаво, но и зловещо, свързано с миналото и водещо към бъдещето му. А Железният изпит е само първото от изпитанията, които ще го посрещнат...

Авторите

Холи Блек е автор на  романи за деца, тийнейджъри и възрастни, сред които са книгите от поредиците „Хрониките на Спайдъруик” и Curse Workers, носител на награда „Нюбъри“.
Касандра Клеър работи като журналист за Hollywood  Reporter, преди да се ориентира  към писането на книги. Тя е авторът  на поредиците „Реликвите на смъртните” и „Адските устройства.
Холи и Касандра се запознават преди десет години, на първата среща на Холи с читатели. Оттогава двете стават добри приятелки и споделят (заедно с всичко останало) любовта си към жанра фентъзи. С „Магистериум“ Холи и Касандра решават да създадат свой свят на герои и злодеи, своя история за доброто и злото, а също и за величието, което носиш независимо дали искаш, или не.

Към теста>>>

Ще ви приемат ли в Магистериума?
Чудите се пред какви препятствия трябва да премине Кал, за да влезе в Магистериума? Дали вие бихте ги издържали? Е, тестът по-долу не е точно като Железния изпит. Но той ще ви разкрие кой е най-силният ви елемент. Този, който би се наложило да усвоите до майсторството, ако живеехте в света на Кал и ви приемат в Магистериума. Научете кой е той...

Кой цвят ви допада най-много?

А. Червено
Б. Синьо
В. Бяло
Г. Зелено
Д. Черно

Кой инструмент бихте избрали?

А. Китара
Б. Арфа
В.Саксофон
Г. Роял
Д. Барабани

Коя е любимата ви храна?

А. Барбекю
Б. Суши
В. Пуканки
Г. Овесени ядки
Д. Сладкиши

Какъв е перфектният подарък за вас?

А. Скейтборд
Б. Пособия за рисуване
В. Телефон
Г. Книга
Д. Компютърна игра

Кой е любимият ви спорт?

А. Баскетбол
Б. Плуване
В. Бейзбол
Г. Футбол
Д. Хокей

Кое животно бихте взели за домашен любимец?

А. Комодски варан
Б. Златна рибка
В. Папагал
Г. Куче
Д. Змия

Как обичате да прекарвате свободното си време?

А. В гледане на екшън филми
Б. Плуване
В. С приятели
Г. В разходки из горите
Д. Измисляне на пакости

РЕЗУЛТАТИ

Най-много отговори А

Поздравления! Железният изпит избра за вас да усвоите елемента ОГЪН. Вие сте енегрични и доста напористи, инициирате събитията и нещата ви се случуват с лекота. Успех в Магистериума!

Най-много отговори Б

Поздравления! Железният изпит избра за вас да усвоите елемента ВОДА. Вие често сменяте посоката си, но на вас винаги може да се разчита да откриете правилния път и да поддържате мира. Успех в Магистериума!

Най-много отговори В

Поздравления! Железният изпит избра за вас да усвоите елемента ВЪЗДУХ. Може би се държите малко дистанцирано, но също така сте много умни и хладнокръвни. Успех в Магистериума!

Най-много отговори Г

Поздравления! Железният изпит избра за вас да усвоите елемента ЗЕМЯ. Вие навярно не сте много по промените, но сте здравомислещи и на вас може да се разчита. Успех в Магистериума!


Най-много отговори Д

Поздравления! Железният изпит избра за вас да усвоите елемента ХАОС. Понякога може да сте доста непредсказуеми, но знаете как да се забавлявате и да поддържате нещата интересни. Успех в Магистериума!