Навън става все по-студено. Скоро златната топла есен ще се превърне и в снежна зима. Добре е от рано да помислим и да осигурим достатъчно топлина на бебето. Нали не мислите да изкарате цялата зима вкъщи?

Вариантите за разходка навън в студеното време са два - с чувал в количката или в т. нар. космонавт. Но кое да изберем?



Изборът си трябва да съобразите най-вече с възрастта на бебето. Ако то все още е малко и няма да го запознавате отблизо със снега - изберете чувалче. В него то ще си лежи спокойно и ще разглежда света около себе си, докато се вози. Ако вече е по-активно физически - купете космонавт. Така ще можете спокойно да го оставите да докосне това бяло чудо на природата - снегът.

Вземете предвид и температурите навън, семейния бюджет, с който разполагате, както и с личните си предпочитания на родител. Никоя жена не е сбъркала, когато е последвала правилото - "Ако се чудиш дали едното, или другото, вземи и двете."


В чувалчето за количка бебето ще се чувства комфортно и защитено отвсякъде, докато го возите. Обикновено моделите са с цип, който свързва двете части - на гърба и отпред. Някои модели имат дори малка възглавничка, на която да положите главичката на бебето. 

За какво трябва да внимавате, когато избирате чувал за количката?

1. Моделът трябва добре да пасва на количката - като форма и размери.

2. Капитонираните чувалчета са по-издръжливи при почистване и пране. Обърнете внимание как се свалят подвижните части, какво може да се пере и какво не, на каква температура и т.н.

3. Изберете естествени материи за пълнежа, за да не запарва.

4. Водоустойчива повърхност - за да предпазва детето при евентуален дъжд или силен снеговалеж.

5. Дупките на долната част трябва да са подходящи по размер и форма, за да може коланите на количката да минават безпроблемно през тях.

6. Добре е да няма дребни части от декорацията, които детето може случайно да откъсне и погълне.

За какво трябва да внимавате, когато избирате кофмонавт за бебето?

За какво трябва да внимавате, когато избирате кофмонавт за бебето?

Космонавтите обгръщат бебето отвсякъде - от ръкавичките до качулката, и така то е абсолютно защитено от студа. Същевременно те не ограничават движенията му и му позволяват да се чувства комфортно.

1.
Подходящ размер. Имайте предвид, че под него бебето най-вероятно ще е с плътни дрешки, така че съобразете размера и с този факт. Ако изберете по-голям пък, има вероятност да не му държи достатъчно топло.

2. Да е удобен за обличане и събличане. Поне няколко пъти отворете и затворете ципа на дрехата, за да прецените дали върви гладко, преди да го купите. Имайте предвид, че в магазина вие разглеждате само дрехата. А сега си представете едно постяонно мърдащо, плачещо бебе в нея.

3. Да има свалящи се ръкавички и терлички. Обикновено те са прикрепени с копченца към основната дреха и свалянето им става много лесно. Изключително удобни са за много студените дни предоставяйки допълнителна термо защита.

4. Да задържа топлина.

5. Да е водо- и ветроустойчиво. Ластиците на ръкавите и крачолите ще спират вятъра.