.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Ред в най-критичните точки от дома - шкафa за препарати, гримовете и прането

| преди 3 години
ред
Снимка: iStock
Как да подредим хаоса около нас, за да сложим край и на този, вътре в нас

Промяната в живота ни идва с промяната в двете посоки – навътре и навън. Не можем да очакваме емоциите ни да са в хармония, ако около нас е хаос. Следователно, ако искаме да започнем на чисто, трябва и в дома ни да е чисто. Едни от най-хаотичните, вечно неподредени места са шкафа за препарати под мивката в кухнята, мястото, на което са гримовете и аксесоарите за разкрасяване и прането. Ето как да подредите тези 3 критични точки.

Как да променим живота си към по-добро само за 1 месецПрочистване на съзнанието и разширяване на хоризонтите.


Шкаф за препарати

В шкафа под мивката в кухнята най-често се слага кошчето за боклук, резервни торби за смет, препарати за почистване, гъби, парцали и т.н. И също толкова често там никак не е подредено. За да се отървете от хаоса, просто трябва да използваме пространството както по хоризонталата, така и по вертикалата.

1. Поставете хоризонтална релса, фиксирана от двете страни на шкафа. Използвайте я да закачвате на нея препаратите, които са в бутилки с пулверизатори.

2. Пликовете за смет събирайте на принципа едно в друго – всяка торба поставяйте в друга. Има специални приспособления с множество отвори, които се монтират от вътрешната страна на вратичките. Пълнят се в торби, които съвсем удобно могат да бъдат изтеглени през който и да е отвор.

3. На малка вакуум закачалка, поставена на стената, може да закачите гумени ръкавици за миене и чистене. Просто защипете чифта с т.нар. щипки за пари.

подреждане
Снимка: youtube.com4. Четките, с които чистите, прикрепяйте към препаратите с гумен ластик.

Гримове

Добре подредените гримове са видими и не ви се налага да ровите дълго, докато търсите любимия си цвят сенки.

1. Купете пластмасови органайзери (контейнери) с различни по размер графи и разделители. Напълнете отделенията с едър пясък – продава се в строителните хипермаркети и в магазините за декорация. Може да го замените с ориз или леща. Посипете дъното с такова количество, в което да може да се постави четка за руж, например, и тя да стои права.

подреждане
Снимка: youtube.com2. Подреждайте продуктите по вид – пудра при пудра, сенки при сенки и т.н.

3. Ако поставяте нещата си в контейнери, изберете такива в различни цветове, например – розови за коса; бели – за лице и т.н. Така още от пръв поглед ще знаете в кой контейнер се намира това, което търсите.

4. Ако подреждате върху вертикална поставка, най-отгоре сложете нещата, които използвате най-често – основа за грим, червило, спирала; най-отдолу – най-рядко използваното и продуктите, които са все още в опаковките си.

5. За да не губите постоянно фуркетите и фибите, залепете малко парче магнитно фолио на стената или на вътрешната стена на вратата на шкафа. Залепвайте ги там винаги когато ги сваляте.

6. Ластиците за коса може да съхранявате на едно място като ги закачите около една от диадемите си.

Прането
Купчината хаотично нахвърляни мръсни дрехи не изглежда никак добре. Най-малкото, което може да направите, е да използвате кошове за пране от бамбук, ратан или други материали, в които тъканите няма да се спарват. Така прането е прибрано на едно място и не изглежда разпиляно.

1. Направете си график за пране, например – в събота се перат тъмните дрехи, в неделя – светлите, в понеделник - спалното бельо, в петък – хавлии и одеяла.

2. Преди да пуснете пералнята, сортирайте по цветове. Направете няколко купчинки от различни по цвят дрехи и комбинирайте тези от тях, които са близки по нюанси и знаете, че няма опасност да се оцветят.

3. Събирайте чорапите в отделен съд. Така ще сте сигурни, че винаги слагате и двата от един чифт и няма да се губят между по-големите дрехи.

Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?