.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Постни рецепти на деня: 14 декември 2014: Фарфале със сьомга

д-р Вергиния Николова | преди 4 години
2110286728.jpg
Фарфале, сьомга, чесън, копър, босилек, доматен сос, лимон, черен пипер, олио, пресен лук

В неделя може да нахраните семейството с ястие от италианската кухня - фарфале със сьомга. Ето необходимите продукти:

400 г фарфале
300 г филе сьомга
4 скилиди чесън
1 връзка копър
2 с.л. олио
1-2 стръка пресен лук
1-2 стръка босилек
1/2 ч.л. доматен сос
Черен пипер и сол на вкус
1 лимон

Кожата на парчето сьомга се обелва. Осолява се. С остър нож се нарязва на еднакви късчета. Скилидките чесън се нарязват на половинки и се слагат в сгорещено олио в дълбок тиган. Копърът се наситнява и се прибавя в тигана да се задушат заедно с чесъна за 2 минути, след което се добавя сьомгата. Разбърква се и се оставя за 2-3 минути под капак.
Сваряват се фарфалите според указанията на опаковката. Прецеждат се и се смесват в дълбок съд с парчетата задушена сьомга. Готовата паста се подправя с нарязан на дребно пресен лук, литчета босилек, черен пипер, лимонов сок и доматен сос по желание.

Още разнообразни идеи за ястия в дните за постене ще откриете в "Постни рецепти на деня”.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Къде ще ходите на море тази година?