Полента е почти като нашия качамак, само че изстинал и оформен като кръгче, кубче или в нашия случай, като подложка за царевична тарта. Тази рецепта е подходяща за обяд или вечеря и е чудесна опция за оползотворяване на останал от закуската качамак.
За 4 порции:
2 чаши сготвен качамак, изстинал
1/4 чаша настъргано сирене Пармезан
1 с.л. зехтин
10 тина сухи доматчета
100 гр сирене
1 пресен домат
8-10 черни маслини без костилки
2 с.л пресни или 1с.л. сухи билки по избор (босилек, мащерка, риган)
Aко нямате сготвен качамак, пригответе го като спазвате указанията на опаковката и го оставете да изстине преди да продължите с приготвянето на рецептата.
Загрейте фурната до 200 градуса. В голяма купа смесете качамака, пармезана и зехтина. Опитайте и при нужда посолете с морска сол. Застелете малка тавичка със сместа и притиснете крайчетата с вилица. Подредете сухите доматчета нарязани на ситно и сиренето - на тънки парченца. Нарежете пресния домат на кръгчета и поставете и тях отгоре. Декорирайте с маслинките. Печете 30 минути докато се зачерви и поръсете билките преди сервиране.
Със съдействието на www.artofrealfood.com
/ Рецепти
Полента с домати, сирене и билки
Полента е почти като нашия качамак, само че изстинал и оформен като кръгче, кубче или в нашия случай, като подложка за царевична тарта.
10 Март 2012
-
Коя дама напусна "Ергенът" в епизод 19-и (ВИДЕО)
-
Вижте вилата на Ергенът и коя дама за първи път влезе в нея (ВИДЕО)
-
В епизод 20 на "Ергенът" очаквайте – коя дама няма смелост да се появи без грим? (ВИДЕО)
-
Ивет Лалова роди син - 9 месеца бягане без препятствия. Как протече бременността? (СНИМКИ+ВИДЕО)
-
Идеи за градински декор, които можеш да направиш сам с материали от Mr. Bricolage
-
Голямото преброяване на малките врабчета ще се проведе за 8-ми път тази събота - 27 април
-
За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция
-
Как да изберете правилното автомобилно масло?