Навън дори и на слънцето му е топло. Но най-хубавото на топлото е, че прекрасно му отива... сладолед. Затова ви предлагаме цели 3 рецепти за различни видове ледена наслада и още няколко снимки за вдъхновение.


Сладоледено фондю с ягоди



120 мл ягодов сос
120 мл малинов сос
120 мл черешов сос
120 мл боровинков сос
120 мл шоколадов сос
За една порция: 250 г свежи ягоди, 200 г сметанов сладолед



Приготвяне:
Смесете сосовете в малки чинийки. Почистете и измийте плодовете. Поставете сладоледа в голяма купа и го оставете да се разтопи. Ягодите забучвайте върху цветни пластмасови коктейлни клечки и потапяйте последователно в сос и сладолед.

Бананово семифредо с крем забайоне

Семифредо е италиански сладолед, забайоне е много вкусен италиански крем.  Добавете към всичко това и банани и ще получите най-вкусното лятно предложение.

Продукти
6 жълтъка
100 г пудра захар
4 с. л. вино марсала
300 мл разбита сметана
3 банана
сокът от един лимон

Приготвяне:

1. За да направите забайоне, поставете огнеупорна купа в тенджера с вряща вода. В купата добавете жълтъците и захарта. Разбивайте с миксер 8 минути, докато се образува плътна смес. Отстранете от огъня и оставете да изстине напълно. След това постепенно добавете разбитата сметаната и марсалата.

2. Разбийте бананите с лимоновия сок в кухненски робот и добавете крема забайоне. Сипете в купа и поставете във фризера, докато замръзне. Първите 3 часа разбърквайте на всеки кръгъл час, за да не стане на кристалчета. Оставете във фризера за една нощ.

Гарнирайте с резенчета ягоди и свежа мента.



Бисквитено-сладоледени сандвичи

Продукти:
кръгли бисквитки
сладолед
цветни бонбони
захарни пръчици



Всички видове скучни бисквитки можете лесно да превърнете в атрактивен сладоледен сандвич. Достатъчно е да ги слепите две по две с предпочитания от вас сладолед. Отстрани облепете с цветни захарни, шоколадови пръчици и бонбони по избор.

И още сладоледи, с които да развихрите фантазията си, а езикът ви да изтръпне!
Сладоледен небостъргач
Герои на клечка - Ягодова Мерилин, Че Гевара с ром и Дарт Вейдър с боровинки
Ментово сорбе


Млечен лимонов сладолед