.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Какво да правим с жълтъците?

LadyZone.bg | преди 1 година
2111202685.jpg

Майонеза, яйчен крем, крем брюле... какво ли не можем да правим с яйца. Вече няма да прахосваме жълтъците – ще ги рециклираме!

Те са основна съставка в кулинарията, но за определени рецепти, жълтъците са излишни, като например за направата на целувки, френски макарони или мус. Тогава, какво правим с тях? Изхвърляме ги! Не! В никакъв случай.

Съществуват множество начини да (пре)работим жълтъците, така че да ги оползотворим правилно.

Но преди всичко е редно да си зададем въпроса, дали можем да съхраняваме жълтъците?

#В хладилника

За разлика от белтъците, които издържат максимум до 4 дни в хладилника, жълтъците издържат много по-малко. Колкото и странно да звучи, те дубят от своята водна основа – следователно се “дехидратират”. Въпреки това е възможно да ги запазим за едно известно време на студено. За тази цел е редно да ги сложим във вода и да покрием съда, в който сме ги сложили, с фолио.

#Във фризера

Замразяването на жълтъците е строго забранено, защото на ниска температура ще придобият желатинова текстура. Въпреки това има начин да ги съхраняваме във фризера, стига яйцата да са свежи. Тайната се крие в щипката сол, която прибавяме към разбититe жълтъци. След това ги слагаме в найлонов плик за съхранение във фризер и готово. Същото може да направите и със захар.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?