С наближаването на коледните и новогодишните празници малко по малко започваме да се вълнуваме от разнообразните зимно-уютни въпроси. И тъй като към декември времето е една от най-често засяганите неангажиращи теми за разговор, решихме да попитаме и вас – чакате ли вече снега? Изглежда студеното време ни кара да бъдем по-романтично настроени, защото 46, 59% от вас смятат, че е много красиво, когато всичко е бяло. Тези емоции не влияят на прагматизма на 22,92% от гласувалите, които смятат, че неудобството от кишата, студа и измръзналите пръсти не е съизмеримо с удоволствието от гледката на побелял град, планина или каквото и да е, поръсено с обилно количество сняг. 12,8% пък хич не обичат зимата, затова им се иска идването на сезона на ските и зимните спортове да се позабави малко. С което не са съгласни 7,3%, които искат сняг, за да могат да се пуснат по склоновете на планините – със ски, сноуборд или както предпочитат. 9,81% пък се интересуват най-вече от Коледа – дали заради подаръците или нещо друго, това не знаем.

Знаем обаче, че 25 декември е ден, който искаме или не ни навява дълга поредица от спомени, а какво по-мило от аромата на мандарини и портокали. На въпроса кой е любимият ви „зимен” плод отговорите не са никак изненадващи – 53,58% явно още пазят спомена от времето, в което у нас подобни вкусотии бяха възможни само по празниците в средата на зимата и обожават портокалите и мандарините. Даже могат да ядат с килограми. Е, килограм плодове винаги е по-добрият вариант в сравнение с килограм торта например, така че – всичко е наред, не ви мислим.

Друг голям процент явно са чели препоръките на диетолозите и лекарите - хапват по ябълка всеки ден – и процентът им не е никак малък – 20,75. Точно така: да се приемат "чисти" (не "синтезирани") витамини е чудесно – нещо, което знаят добре и 13, 51% от вас, които не могат да устоят на бананите, които са наистина вкусни и полезни, макар и мъничко по-калорични от „необходимото”.  7,71% изглежда не се влияят от сезоните и модите, защото си хапват същите плодове, които ги изкушават по всяко друго време в годината. Плодове пък не обичат изобщо 2,78% от вас, което е възможно, макар и да не е много похвално.

Но понеже държим на вас и не бихме ви съдили, затова искахме да разберем колко често сърцата ви са потрепвали от стрелите на Амур. Оказва се, че балансът е на първо място – 45,13% от вас са попадали в капана на любовта между 1 и 3 пъти, което не е нито много, нито малко, а изглежда като напълно достатъчно. С това не са съвсем съгласни 19,6%, които са се влюбвали много, много пъти и винаги изпитват топли чувства към някого другиго. Силна романтична вълна владее 24, 15% от вас, които вярват в Единствената Истинска Любов – пожелаваме им да са я намерили и ако са, да ги усмихва всеки ден, не само по празниците или в началото на любовта им. Както си говорим за чувства, сме наясно, че има и хора, които не вярват (метафорично) в съществуването на дебелото голо момченце с лък и стрели - и те са точно 3,29% от вас. Други пък вярват, но още не са били улучени в сърдечната област от връх любов – 6,57% изобщо не са се влюбвали - дали са твърде млади още или пък имат други приоритети? Това знаят само те.

Ние можем само да обобщим, че емоциите са хубаво нещо, но не е задължително да се отнасят само до най-важните неща в живота – понякога един хубав маникюр може да ни кара да се чувстваме добре и да ни усмихне. Какво именно значи хубав – това вече е съвсем субективно понятие. Според 34,21% от вас най-добрият (или пък удобен) избор са телесните, коралови и бледорозови цветове, с които разкрасяват ръцете си, да точно в този момент са с някой от гореизброените нюанси. На точно обратното мнение пък са 16,36% - които са с черен, винен… изобщо афинитетът им е силно насочен към тъмните лакове, което никак не ни учудва – и нас натам ни избива в студените дни.

13,5% пък са традиционалистки и не изневеряват на червените нюанси, а 10,2 си рисуват по ноктите. 9,21% пък са твърдо против лакирането, защото според тях е вредно и не се отразява добре на здравината на ноктите им и на общия им добър вид. Което не е съвсем вярно, но както се казва, всичко е въпрос на гледна точка. Да, дори и ако си с олющен лак, с какъвто са 7,82% от вас – е, знаем – понякога (всъщност доста често) времето не стига.

Изглежда сме пропуснали и още един вариант, а именно – френският маникюр, с какъвто се подвизава сериозна част от вас, които бяха така мили да споделят в коментарите под анкетата. Една от вас пък има работа, която не й позволява да украсява в цветове ноктите си – каква е тя, това можем само да гадаем, но понякога компромисите са оправдани. Дали това е така в конкретния случай, няма как да знаем, но при добро желание - нашата читателка е свободна да сподели във форума. Кой знае - може там да научи някой интересен трик, който да й помогне да има маникюр, какъвто си пожелае, без той да пречи на работата й.

Така, както си си говорим за компромиси – струва ни се, че Шер е сред онези звезди, които не ни изглеждат готови да правят много такива. Но това не означава, че като всяка известна дама с дългогодишна кариера, тя не е пробвала различен имидж. Затова ви попитахме – как харесвате повече изпълнителката на “Strong Enough” – руса, брюнетка или….?

39,13% от вас са на мнение, че нейният най-дълго поддържан имидж – с тъмна коса, е и най-удачният вариант за нея. 27,76% пък смятат, че каквото и да прави с косата си, Шер си е Шер и изглежда добре. С което не са съгласни 19,4% от вас, които смятат, че русото определено я подмладява. 8,36% пък не харесват певицата – дали вокално или на външен вид, не разбрахме, но това е въпрос, който 5,35% от вас не си задават, защото не знаят изобщо коя е Шер. Е, това не е много хубаво, защото тя има своите светли музикални моменти и е създала няколко превърнали се в класика парчета.

И тъй като декември започна, вече започваме да се оглеждаме за предложения за нощта на 31 декември срещу 1 януари и ни стана интересно – вие дали вече сте си направили планове за посрещането на новата година?