Дженифър Лоурънс е от актрисите, които е почти невъзможно да не харесваш. Докато кариерата й набира скорост, тя запълва автобиографията си с приятни филми. Ето няколко от тях, които ви препоръчваме:

Наръчник на оптимиста (Silver Linings Playbook)

Този филм е адаптация по едноименния роман (повече за него - прочетете тук) и донесе на Джен лъскава награда "Оскар" за "Най-дорба актриса" при последното им раздаване. Иначе накратко - Брадли Купър е учител, изпаднал в депресия, след раздялата с жена си и един брутален инцидент. Лорънс пък е Тифани - странно и малко лудо момиче, което се оказва в странна връзка с героя на Купър...

Х-Мен: Първа вълна (X-Man: First Class)

Сюжетът на този филм чисто хронологично предшества историята от любимия (и всъщност първи) "Х-Мен". Фокусът е върху професор Ксавие, когато е още млад и първите му опити в тренирането на мутанти в детска възраст. Химията между Дженифър Лорънс и Джеймс Макавой на екрана е една от причините героите им да са толкова убедителни, а филмът като цяло - приятна почивка в късния следобед.

Игрите на глада (The Hunger Games)


Ако вече сте почитатели на едноименния роман, със сигурност сте гледали и екранизацията му. Така или иначе изборът на Дженифър Лорънс за ролята на Катнис Евърдийн се оказа печеливша стратегия и няма да е несправедливо, ако кажем, че тя си спечели по-широка известност именно благодарение на него. Екшън и чудесна история, изпълнена с напрегнати и грабващи моменти - ако сте прпуснали тази лента, време е да наваксате.

Луди от любов (Like Crazy)


Историята за двама души, които се влюбват, но се оказват разделени от обстоятелствата, е винаги сърцераздирателен елемент към всеки сюжет. Интересно е, че по-голямата част от диалозите между героите в този филм са импровизация на актьорите, така че - дори и от любопитство си заслужава да им отделим време и да оценим таланта им.

Горящата равнина (The Burning Plain)


Този филм се занимава с животите на различните хора и трудностите, с които се сблъскват. "Любовта лекува. Любовта освобождава. Любовта изгаря." - това е официалното "мото" на филма и съвсем точно описва приключенията на всеки от героите в битката му да забрави миналото или да промени бъдещето си.