Кристина Илиева ни съветва как да подпомогнем семейния бюджет, докато сме в майчинство. Наистина полезни съвети, за които благодарим! Ето как и ти можеш да станеш автор при нас.

Всички сме наясно, че излизането в отпуск по майчинство подлага семейния бюджет на сериозни трусове. Често жените изкарват пари наравно с мъжете си и прекарването на година или две без стабилен втори източник на финанси е потискащо за така или иначе стресираните новоизлюпени родители. С малко усилия от страна, вие майки, всъщност можете да бъдете от полза на семейния бюджет, като освен допълнителен доход, гарантирам ще получите и голяма доза лично удовлетворение.

Как точно? Вижте по-долу

Почасова работа. Може би сте от щастливките, които могат да оставят детето си за няколко часа дневно на някоя от бабите. Може да използвате това време за работа при настоящия си работодател срещу допълнително заплащане или защо не – на касата на близкия супермаркет. Всяка почасова работа освен източник на доходи е и добър начин за разтоварване от иначе еднообразните ангажименти по време на майчинството.

Разпродаване на старите вещи. Вече съществуват доста сайтове, в които абсолютно безплатно може да публикувате обяви за продажба на вече безполезни за вас и семейството ви вещи или дрехи. Какъв по- добър начин да почистите пространството около себе си и да спечелите някой лев?

Личен сайт / блог. Не е тайна, че един добре посещаван блог може да бъде използван като място за директна или скрита реклама. На множество популярни блогъри се плаща с цел да промотират продуктите на известни марки. Ако обичаш да пишеш и споделяш мисли и впечатления с широката интернет аудитория, това е твоят начин.

Труд и техника. Не, не ви връщам за преговор в първи клас. Но в случай, че обичате да шиете, плетете или майсторите разни работи, може да опитате и да ги продадете. Във връзка с нарастващия брой еко-привърженици, ръчно изработените предмети придобиват все по-голяма популярност. Сигурна съм, че ще се намерят хора, които ще оценят вашата креативност и ще платят висока цена за нея. Съществуват онлайн платформи, в които творчески натури предлагат сътвореното от тях на хора от цял свят. От ваша страна е необходима е само регистрация и естествено голяма доза въображение.

Домоуправител, касиер или чистач на жилищния блок. Така или иначе живущите във всеки жилищен вход плащат ежемесечно определена сума за почистваща фирма, а все по-често и на касиер и професионален домоуправител. Предложете на съкооператорите ви именно вие да се заемете с поддръжата на входа. Много често възнаграждението за всички тези дейности накуп се равнява на една скромна месечна заплата.

Фрийлансър. Ето тук вече многообразието е огромно. Фрийлансърството или работата на свободна практика ви дава възможност да участвате в куп малки или по-големи проекти, като продавате вашите умения в специализирани сайтове за фрийлансъри. Под умения имам предвид всичко свързано с интелектуален и творчески труд – преводи, фотография, графичен дизайн и т.н. Хубвото тук е, че сами избирате за колко, кога и как да работите, като освен това често вършите всичко без дори да напускате дома и дори креслото си.

Каквото и да изберете, правете го с удоволствие и не на всяка цена. В крайна сметка грижата за малкото същество в семейството е ваш най-важен приоритет и основна задача през този период, затова насладете и се!