Когато искате да споделите с нас вашите интересни размисли и ценни съвети, ние ви предоставяме тази възможност в рубриката "Вие, авторът". Запознайте се с Теодора Сукарева. Тя ни изпрати красив и много топъл текст. Прочетете го, ще ви е полезен!

 

Всеки ден ужасно много хора се разминават. Не просто буквално. Разминават се душите им, сърцата им си обръщат гръб. Защо? Може би просто има нещо във водата или е от химикалите, с които ни пръскат доматите, обаче е факт, че хората се превръщаме в страхливци.  

В ежедневието ни колко често се случва да ни осени някоя добра идея, а колко бързо след това идва и собственият ни песимизъм в отговор? Колко възможности сме пропилели, заради его, комплекси и страхове? Много. И се разминаваме. Може би сме толкова заети, че ни е шубе да се спрем за малко (с някого?). 

Броят на пътите, в които сме казали 'здравей' на някой непознат е правопропорционален на възможностите да открием нещо ново, нещо, което този път, за разлика от предишните хиляда, си заслужава. 

Животът е низ от възможности и зависи изцяло от нас кои от тях ще сграбчим и ще оползотворим по най-добрия начин. Всеки един човек притежава потенциала да направи живота си пълноценен и да се обгради от подходящите за него личности. 

Важно е да излизаме от зоната си на комфорт, защото именно там се случва магията. Това е единствения начин да разнообразим вече до болка познатото ежедневие и да добием опит. Опит, който след време ще бъде ключов в изграждането на собствения ни свят. 

Или пък не, страхът е по-важен. Нека да помълчим една минута в памет на свободната ни същност и да възкачим на трона асоциалността, към която се стремим. Никой не може да ни нарани ако си седим в черупката, нали? Няма по-безопасна зона от дивана вкъщи с котките, кабелната и поредното реалити. Или и това не звучи много хубаво? 

Просто кажи здравей на някого. Сега.