Джулия Робъртс е с постоянно присъствие в класациите за най-харесвана и секси жени. С годините тя се превърна в синоним на класа и елегантност. И дори понякога папараците да успяват да я изловят в не много добър вид, на червения килим актрисата винаги е перфектна.

В декемврийския си брой американското издание на списание Elle публикува интервю с Женевиев Хер – гримьорката, която се грижи за макияжа на звездата за публични събития. За вас избрахме най-важните акценти от интервюто, които можете да приложите за всеки официален случай.

  • Експериментирайте с цветовете за очите. Госпожица Хер казва, че често при грима на Джулия комбинира медно кафяво за горния клепач със златен очен молив за долния. Друг вариант, който и двете харесват, е съчетаването на сиви сенки със сребърен молив.
  • Робъртс изглежда страхотно с бледи устни. Женевиев постига желания ефект като винаги очертава устните с молив в естествения им цвят и размазва линията навътре към центъра на устата (за да ви бъде по-лесно, тя съветва да използвате по-мек молив). След това нанася светло червило и съвсем малко гланц в средата на устните.
  • За перфектен опушен грим, Хер издава една малка тайна: ако очите ви са разположени близо едно до друго, направете черти с молив на долните и горните клепачи, които да се свързват във външния ъгъл на окото. При раздалечени очи трябва да е обратното – линиите да се срещат във вътрешния ъгъл. Ако пък имате големи очи като на Джулия Робъртс, тогава гримьорката съветва да очертавате очите, като свързвате чертите и в двата им края.