Хиромантията е древно изкуство, чиито корени са били проследени няколко хиляди години назад в Индия. Това учение бързо се разпространява из цяла Азия и Европа.

Александър Велики често използвал гадаенето на ръка, за да разбере повече за характера на своите военни офицери. Може би това наистина му е помогнало, защото за петнадесет години денонощни битки той никога не е губил. 

Днес повечето хора го възприемат като псевдо наука и бързат да я отхвърлят като суеверно вярване. Някои хора са толкова скептични, че изобщо не искат да повярват. Ако вие не сте от тях, погледнете внимателно ръката си и се опитайте да видите имате ли линии, които да образуват буквата М. 

Тя се получава от свързването на основните линии -на сърцето и разума. Не всички хора имат такава "маркировка". Още по-редки са тези, при които буквата М е ярко оформена. Те са доста специални, благословени с късмет и успех в кариерата си. Това е така, защото имат силна мотивация и дисциплина.

Често те постигат големи успехи на работните си места - в правни или политически области, и в стигат до най-високи позиции на управление. Хората, които имат М на дланта си, са талантливи, надарени и се справят много добре в извънредни интуиции. Те са силни бизнес партньори, защото влагат целия си ум и сърце в начинанията си. 

Освен това, хората, чиито длани имат буквата М, лесно могат да прозрат лъжите и измамите.

Те почти винаги разбират, ако някой ги лъже или има намерение да ги измами. Силната интуиция в това отношение е характерна повече за жените, отколкото за мъжете. 

Хората с M на дланта характеризираме със следните черти - лидерство, късмет, богатство, отлични перспективи.