Пъпешът е задължителна лятна храна за мнозина, като притежава освежаваща сладост, която повдига настроението по обяд. Сега обаче фермерите добавят остър вкус, от който не сте подозирали, че имате нужда, като пуснаха на японските пазари изцяло нов "Лимонов пъпеш", съобщава „Дейли мейл“.

Подходящо нареченият плод е резултат от кръстоската на пъпеш и лимон, което създава уникален вкус на "дълбока сладост" с кисел привкус. Той има познатата форма и външен вид на пъпеш, но напълно изключва типичните зелени ивици и има необичайно бяла вътрешност.

Въпреки че е много по-малък от типичния пъпеш, HBCNews твърди, че лимоновият пъпеш се продава на умопомрачителната цена от 3218 йени или 23,30 долара.

Лимоновите пъпеши ще се предлагат за кратко време, като до края на август ще бъдат продадени само 3800 броя в Сапоро, Хокайдо.

Продуктът се "характеризира със силна сладост с лека киселинност, която го прави да прилича на лимон", описват създателите от Suntory. "Сочният пъпеш с бяла сърцевина е вкусен и никога няма да се уморите да му се наслаждавате. Ако го нарежете и охладите добре, преди да го изядете, балансът между киселинност и сладост ще изпъкне още повече. Идеален десерт за горещото лято с освежаваща киселинност“.

Уникалният нов продукт на Suntory е отгледан в пет ферми в град Фурано - район, който е известен с производството на пъпеши в цяла Япония. Не е ясно как точно фермерите са се заели с производството на лимоновия пъпеш, но в по-общ план хибридите на културите често се създават с помощта на техники като кръстосано опрашване. Това до голяма степен се отнася до процеса на прилагане на прашец от едно цвете към репродуктивната част на друго. По този начин фермерите имат възможност да адаптират характеристиките на културата, включително цветовете и устойчивостта на вредители.

HBCNews засне шепа клиенти, които за първи път опитаха лимоновия пъпеш, когато той се появи на японските пазари. Един от тях заяви пред изданието: "Наистина е освежаващ. Харесва ми“. Друг добави: "Има добър баланс между сладко и кисело. Това е идеалният плод за горещ ден. Мога ли да опитам още един?“

Японското творение се появява само година след като бели ягоди се появиха в Обединеното кралство в супермаркетите M&S. Макар че това не е изцяло нов плод, тези "перлени ягоди" също са разработени в Япония, след като семена от бели плодове са кръстосани с традиционен вариант на плода, пише още БГНЕС.

  • Това лято аптеката идва при теб
  • 5 (научно доказани) причини защо морето е полезно за здравето
  • С кои храни да горим по-бързо мазнини през лятото?
  • Цвети Пиронкова в топ форма по бански! Избра Българското Черноморие за лятната си почивка
  • 10 причини Витоша да е топ дестинация за лятото (СНИМКИ)
  • Защо джапанките са вредни за краката ви?
  • Как да предпазим телефона си от прегряване в жегите
  • Овен, Лъв и още 2 зодии се влюбват изключително лесно
  • Как да спим по-добре през горещите летни нощи
  • Лято на екс: Микаела от "Ергенът" за мъжа, който се е качвал през прозореца, за да я види