Почти всяка жена си мечтае да свали килограми, но диетите са едно от най-трудните неща на света. Няма човек, който да изпитва удоволствие от тях, а резултатите много често са незадоволителни или краткотрайни. По тази причина вестник „Дейли Мейл“ потърси мнението на четири жени на средна възраст, които са опитали различни диети и са постигнали резултат. Вижте коя е най-подходящата за вас.

Сузана Джоуит на 53 години
Диета: Растителният парадокс
Резултат: 5.5 кг за месец

Тази диета е създадена на базата на книгата „Растителният парадокс“ от д-р Стивън Гъндри. Идеята е, че голяма част от диетите грешат, като препоръчват яденето основно на зеленчуци. Не всички растителни храни са полезни и за сваляне на теглото.

Според учения лектините, които се съдържат в боба и други растителни култури, са причина за голяма част от болестите и за наднорменото тегло. Затова той препоръчва да се избягват картофи, патладжан, чушки и домати.

Снимка: istockphoto.com

Друго, което д-р Гъндри препоръчва в книгата си, е да се оставя значителен интервал (поне 16 часа) между две хранения. Сузана Джоуит например не яде нищо от вечеря до следобед на следващия ден.

Тя твърди, че само след две седмици на диетата, вече се е чувствала по-малко подута и болките, които е имала през последните две години, са преминали.

Клаудия Конъл на 57 години
Диета: Луменът
Резултат: 4 кг за месец

Луменът е устройство, което анализира дъха на човек, за да определи особеностите на метаболизма му. Устройството е създадено от две израелски близначки, които са доктори по психология. Целта на устройството е да помогне на хората да съставят индивидуални диети, като вече знаят какъв е метаболизмът им. Луменът струва около 500 лева.

Снимка: istockphoto.com

След като Клаудия Конъл е изпробвала устройството (отнело ѝ е седем опита, за да получи резултат), е получила указания да спазва диета от 1200 калории дневно, от които 60-75 гр въглехидрати, 125 гр протеини и 45-50 гр мазнини.

След като един месец е спазвала диетата, препоръчана ѝ от устройството, Клаудия е видяла значителна разлика.