Следва една история за време, което върви наобратно и двама родители, които живеят така сякаш всеки ден е последен с тяхната дъщеричка, която носи загадъчното име Тайна.

Да бъдеш тичащата Тайна в компанията на ламата Кари, понито Мая, овцата Надя и лабрадора Зара е от онези моменти щастие, които вървят безвъзвратно назад.

Защото на тази поляна все по–видимо тича и Санфилипо. Изключително рядък генетичен синдром, който изтрива детските спомени и уврежда органите, постепенно и завинаги. 

Табелата на Габрово среща Алексей от Бургас с Олга от Санкт Петербург. Тогава тя дипломиран инженер от Държавния университет, той отдаден преподавател по конна езда на десетки млади надежди. 

Когато момиченцето е на три години се появяват първите тревожни сигнали. Година по–късно диагностицират Тайна. Има период, в които детето се развива напред, после то стига до някакво плато, задържа се там и после почва полека, полека да губи от възможностите си, споделя майката Олга.

С израстването на Тайна, днес великотърновското село Русаля е тяхното бягство към свободата далеч от града. В малка къщичка между последните възвишения на Стара планина, Оля и Альоша живеят така сякаш всеки ден е последен за детето им. 

Вижте повече за историята на Тайна в сайта на bTV Новините.