Вирсавия е момиченце от Русия, уникално още с раждането си. Нейното сърце се намира между гърдите и е толкова изпъкнало, че може да се види всяка част от него.

ВИЖ КАК ТУПТИ

Научното название на това състояние е Пенталогия на Кантрел. Това е рядък синдром, който причинява дефекти на диафрагмата. Всъщност сърцето на момиченцето е разположено извън гръдния кош, както е нормално при хората. Дефектът се нарича ектопия кордис. Всеки удар на сърцето й може да бъде забелязан с просто око.

 

Мечтата на малката Вирсавия е да стане актриса, пастор, балерина и актриса.

Вирсавия прави всички неща, които и останалите деца на нейната възраст - ходи на училище, спортува, пътува, рисува, танцува хип-хоп и т.н. Единственото условие е да не се претоварва.

ОТ КАКВО ТЕ БОЛИ СЪРЦЕТО?

За да получава по-добри грижи, Вирсавия и майка й се местят от Русия в САЩ, щата Флорида. Когато времето е студено и особено, ако има вятър, Вирсавия се чувства зле и изпитва болки. Това е и причината майка й да избере слънчевия щат на Америка. Но дори и там понякога малката се чувства зле заради времето. Такива дни прекарва основно в дома си или навън, но завита и на слънце, за да диша чист въздух.

Понякога Вирсавия прави терапии с кислород. Сърцето й има нужда от доплнителен чист въздух, за да може да работи добре. В критични ситуации момиченцето остава в болница, защото сърцето й е с нестабилен ритъм и има нужда постоянно да бъде на апарат с кислород. Заради невъзможността понякога да диша, Вирсавия има и паник атаки. Когато се чувства добре и ходи на училище. малката често носи портативен апарат за кислород. 

 

ДВЕ СЪРЦА БИЯТ ДВА ПЪТИ ПО-СИЛНО

Вирсавия вече има и братче, което се казва Ървин. Майка й Дари Борун споделя, че никога не е приемала състоянието на дъщеря си като нещо нередно. Нейното особено сърце за нея е благословия.  Ето защо не се притеснява да има още деца. Бащата на Ървин е тъмнокож, но нито разликата в цвета на кожата, нито мястото на сърцето на Вирсавия са били повод той да се държи различно с нея.

12-годишното момиченце често помага на майка си в отглеждането на братчето си. А явно Ървин ще свикне от малък с това, че независимо къде се намира едно сърце, е важно то да бие за добро.