Бебе, родено в Индия, има цели 26 пръста на ръцете и краката - и семейството му смята, че то е „божествено“.

Новороденото от Бхаратпур, в северния индийски щат Раджастан, има по седем пръста на всяка ръка и по шест пръста на всеки крак.

Снимка: Youtube Screenshot

Медицинските специалисти твърдят, че момиченцето е родено с рядка генетична аномалия - но семейството ѝ вярва, че то всъщност е "второто пришествие на хиндуистка богиня".

Дхолагарх Деви е добре известно божество, чийто храм се намира в близост до мястото, където се е родило бебето. Статуите изобразяват богинята от Дхолагарх като младо момиче с няколко ръце.

Майката на бебето, 25-годишната Сарджу Деви, е развълнувана, а брат ѝ заявява пред местните медии: "Сестра ми роди бебе, което има 26 пръста, и ние смятаме, че то е въплъщение на Дхолагарх Деви. Много сме щастливи."

Снимка: Youtube Screenshot

Бащата на бебето, Гопал Бхатачария, полицай в Централните резервни полицейски сили, също е във възторг от броя на пръстите на детето.

Все още не е известно дали родителите на бебето ще изберат да го подложат на операция, за да намалят пръстите до 10 на ръцете и 10 на краката.

Снимка: Youtube Screenshot

"Няма нищо лошо в това да имаш 26 пръста, но това е генетична аномалия. Иначе момичето е абсолютно здраво", казва пред Newsflash д-р Сони, медик в болницата.

Вижте и видеото с необикновеното бебе от Индия:

 

Предлагаме ви и едно плачещо бебе на червения килим за разкош: