Майка разказва как опасенията й за рак се превръщат в истинско чудо, когато лекарите открили, че „сенките“ от скенера, всъщност не са завръщащ се рак на гърдата, а бебе. Днес тя има не 1, а цели 3 деца.През 2014 година Сара Пикълс била диагностицирана с тройно негативен рак на гърдата - това е рядък и труден за лечение подтип на заболяването и след откриването му й е направена двойна мастектомия и реконструкция на гърдите.

През 2017 година рутинен преглед показва „сенки“ на гръбначния й стълб, което кара лекарите да смятат, че ракът се е завърнал и се е разпространил.


Страхувайки се от най-лошото, й били направени редица изследвания и тестове, които да установят какво се случва в тялото й. Трябвало да ѝ направят компютърна томография и тест за бременност, въпреки че знаела, че не може да има деца.


"Предстоеше ми компютърна томография и трябваше да ми направят тест за бременност, въпреки че всъщност нямах нужда от такъв, защото знаех, че не мога да имам деца. Знаех го, защото щях да се подложа на ин витро преди да започна лечението с химиотерапия и ми казаха, че имам 1% шанс да зачена", споделя пред Liverpool ECHO 41-годишната Сара.По време на изследванията тя вече има 1 дете – момиченце на име Лили, което днес е на 13 години.

"Направиха ми теста за бременност и компютърната томография, а на медицинската сестра й отне цяла вечност да се върне. Седях там сама и чаках, защото съпругът ми е алпинист и водеше група до базовия лагер на Еверест“, спомня си с трепет майката.

Когато сестрата се връща, Сара получава най-голямата и неочаквана новина в живота си: „Не знам как да ви го кажа, но вие сте бременна“, заявява болничният служител.

Така на бял свят след по-малко от 9 месеца се появява бебето чудо Монти, който сега е на 6 години. Семейството се сдобива и с още 1 дете 2 години по-късно – дъщеря Попи, която е на 4 години.


А относно „сенките“, които лекарите забелязват в областта на гръбначния й стълб – оказват се доброкачествени.
Сара казва, че децата ѝ са "ангели" и "по някакъв начин са спасили живота ѝ" по време и след борбата ѝ с рака.

След поставянето на диагнозата майката на три деца издава книга, за да помогне и на други жени, които преминават през същото. Книгата се превръща в бестселър в Amazon.Сара е организатор и ще бъде домакин на първите награди Butterfly Breast Cancer Awards, които почитат жените, засегнати от болестта, както и тези, които са им помогнали по пътя им.