Водещата на „Търси се“ Нели Хаджийска сподели в „Преди обед“, че в началото на тази година се е развела. Пред Георги Тошев тя разказа за трансформацията, която е започнала преди година и половина.

„Всичко започна с едно особено усещане в любовта. Със съпруга ми сме заедно от 17 години. Сраснахме се, престанахме да се усещаме като отделни индивиди, което е голям капан. Имаме две момчета, които бяха дълго чакани и това бе голямо изпитание за нас. След раждането им не спрях да работя“ – сподели Нели Хаджийска.

Снимка: bTV Media Group

Според нея проблемът започва, когато вече не се интересуваш от промяната в другия.

„Беше трудно да признаем, че тази красива и дълголетна любов не ни вдъхновява вече. Любовта стана по-скоро приятелска, обвита в битовизми. Разбира се, децата остават наши деца и ние продължаваме да се грижим за тях. Аз също съм дете на разведени родители. Едно време разводът се смяташе за провал, беше стигма. Сега не е така“ – коментира водещата на „Търси се“.

Снимка: bTV Media Group

Тя се е развела официално в началото на годината, но процесът е започнал преди година и половина.

„Ходихме на терапевти, на констелации, по църкви, манастири, но това не помогна. Няма трети човек между нас, не сме имали скандали. Всеки откри, че вибрира на друга честота. Той пръв каза, че не чувства това, което е чувствал, но година и половина по-късно аз взех решението за раздяла. Той не я искаше“ – поясни Нели.

Снимка: bTV Media Group

Тя призна, че преди време е започнала да се интересува от духовни теми, но не е срещнала разбиране от съпруга си.

„Бяхме откровени с децата, то е като да режеш с нож. Децата пораснаха за една вечер, станаха мъже. На сутринта попитаха „Искаш ли да ти помогнем да сготвиш?“. Оправиха си стаите. Сега вече си говоря свободно с тях, няма какво да крия“ – призна Нели и допълни, че бившият й съпруг всеки ден е с децата.

Снимка: bTV Media Group

„Кара ги на училище, води ги на футбол, а в събота и неделя по различни фестивали и концерти. Аз научих един урок по трудния начин – да пусна контрола. Като Овен исках да контролирам всичко и всички, а това не е добре. Сега имам време за себе си, докато децата са с него. Иначе бракът е едно ежедневно съобразяване“ – коментира Нели Хаджийска, която на 19 февруари започва своя подкаст.

В него тя ще показва гостите си без целофан, без украсяване.

Снимка: bTV Media Group

„Човек не трябва да спира да разговаря с душата си. Още не съм готова за нова връзка, но вярвам в любовта. Сигурна съм, че ще се появи човек, който да отрази моята нова версия. Имам доверие във Вселената. Любовта е най-големият учител за мен“ – обобщи Нели в края на разговора си с Георги Тошев.