„Нели Хаджийска е харизматична, забавна и чаровна. Цени всеки момент с децата си, защото те са сбъднатата й мечта. Виждаме я на екран всяка неделя в предаването „Търси се“ от 12:30 часа, веднага след обедните новини на bTV“, пише Веселина Петрова за сайта LoveStylemag.com

В интервюто за лайфстайл изданието Нели е много откровена и споделя едни от най-личните си тайни.

Предаването „Търси се“ вече се излъчва с нов час – всяка неделя от 12:30. Спомняте ли си първия ефир?
Ние (с Меги – ко-водещата на „Търси се“) сме имали няколко пъти първи предавания – най-първото беше преди повече от 20 години в телевизия „Ден“, след това първото в bTV. Помня всичко, дори скоро ми попаднаха стари снимки от онези периоди. Дълъг път изминахме с Меги до сбъдването на нашата голяма професионална мечта. Вече 15 години сме в ефира на bTV.

Снимка: Личен архив

Какво се промени през годините?
О, много неща! В „Търси се“ и двете имаме вече много повече опит, най-хубавото е, че още е живо в нас огромното любопитство към хората и любовта към това, което правим. Но ако в началото за нас „Търси се“ беше „първото ни дете“, тогава нямахме семейства, деца - ние буквално живеехме с „Търси се“, ходихме двете на всички интервюта с близките на госта, сега сме поделили работата, защото и двете имаме много други ангажименти и отговорности извън работата ни.

Снимка: Личен архив

Кой е най-трудният ви гост досега?
Най-трудния гост е този, който не иска да се отвори пред нас и да бъде откровен. Има хора, които идват с маските си и ние колкото и да се стараем и колкото и усилия да полагаме, не успяваме да стигнем до сърцевината им. Хубавото е, че такива гости вече почти не гостуват при нас, защото с годините хората знаят къде идват и са готови на това откровение.

А най-емоционалният?
О, много са! Толкова сълзи са пролети в студиото на „Търси се“, толкова откровения са били споделени, че може би само изповедалните и кабинетите на терапевтите са пълни с толкова много емоции. След всеки ден, в който записваме по 4 предавания, се чувствам толкова благодарна за възможността да правим нещо толкова смислено и истинско!

Снимка: Личен архив

В кадър винаги сте усмихнати, но със сигурност всяка от вас е имала и своите тежки моменти. Кога ви беше най-трудно да запазите усмивка пред камерите?
Много трудни периоди сме минавали, докато сме били на екран. Може би лично за мен най-труден беше периодът, в който копнеех да стана майка. Имам няколко загубени бременности, след това изминах път, докато успея да износя и родя. Сега, като гледам предавания или снимки от тези периоди, виждам как на лицето и тялото ми си личи болката. Когато човек го боли душата, лицето някак погрознява, губи сиянието си, тялото се променя – някои качват килограми, други много отслабват. Въобще, когато човек не е щастлив, цялата му същност крещи, че е така, колкото и да мълчи устата...

Снимка: Личен архив

Какво търсите все още за себе си в личен план?
Благодарна съм на Бог, че основните ми молитви са чути! Сега търся пътища, по които да развивам себе си, да бъда по-добър човек, да се усъвършенствам като родител, като жена, като душа... Интересува ме много пътят на душите, чета много такава литература, търся отговори защо сме тук, какво трябва да свърша в този живот, каква е мисията ми и какво още мога да правя, за да пораствам в духовен план.

Каква е Нели, когато свали тежкия телевизионен грим? Кое е най-скъпото нещо в живота й? Прочетете цялото интервю в сайта LoveStylemag.com.