Водещата на предаването „Търси се“ – Нели Хаджийска, гостува в „Папараци“, където за първи път сподели някои детайли от личния си живот.

Със съпруга ми се познаваме от 13 години. На първата година бяхме женени и искахме деца, била съм на 28. Първия си син го родих на 33, като последните 2-3 години бяха усилена битка. Когато имаш много силен копнеж нещо да ти се случи и то не ти се случва, тогава започват сериозните въпроси.

Сега ще издам една тайна, че то всъщност се случваше. Аз забременявах три пъти по естествен път, преди да тръгна към инвитро, но плодът спираше развитието си. Във втория месец правех спонтанен аборт. За мен това беше много труден период. В рамките на 2 години имах 3 загубени бременности.

Лекарите не можаха да установят от какво е. Най-накрая моят скъп приятел д-р Стаменов установи, че аз имам едно заболяване – Хашимото. Това е заболяване на щитовидната жлеза, което обърква всички хормони. Когато те не са добре, се объркват и женските хормони. Произвеждаш антитела и убиваш плода.

Започнах тежка кортикостероидна терапия, от която напълнях. Не искам да ме гледат съжалително и затова през годините успях да опазя какво се случва с мен. След това вече разказах, за да бъда в подкрепа на жените, които минават по този път.

С раждането на първия ми син сякаш се преродих. Той ми даде много енергия и нова гледна точка към света.

През тези три години с мъжа ми минахме през много изпитания. Всъщност тогава го обикнах. Смених приоритетите си. Когато се роди детето, видях къде е истинското щастие.

Имали сме моменти, когато пускаме щорите вкъщи и не излизаме по три дни. Не си говорихме, предимно си мълчахме. След това продължавахме напред. Работата е голям спасител. Тя ти ангажира мисълта.

Запознах се със жени, които по 10-15 години не могат да забременеят, така че не смятам моя случай за много тежък.

Мъжът ми работи в Киноцентъра в Бояна, управител е на фирмата за визуални ефекти. Понякога пътува много. Ражда се второто дете и той казва: „Трябва да замина за три месеца за Лондон“. Добре, че беше майка ми.

С второто дете нещата се случиха много лесно. Отидох два пъти в клиниката и бях бременна.

Винаги съм имала силно усещане, че ще бъда с двама синове. 

Тук можете да гледате целия разговор, в който Венета Райкова за първи път разказва как на 1 май 2008 г. в ресторант в центъра на София непознат мъж се нахвърля върху нея, за да я целува.