Над 800 000 души в Туитър се умилиха от кадрите на заспиващо с цвят от латинка върху главата си патенце. Видеото се разпространи мълниеносно и в други социални мрежи и усмихна много хора. Оригиналните кадри са от Инстаграма на Mother The Mountain Farm, където клипът е видян около 65 000 пъти.

„Сънливото патенце под шапка от цвят на латинка си подремва в средата на ментовата ни градина. Това мъниче е от последното ни люпило патета, родили се преди 2 дни. Още нямаме име за нея, но дали да не я наречем Латинка?", пише Джулия, която работи в органичната ферма.

„Това е официално най-сладкото видео, което някога съм виждал“, сподели в коментар един от последователите й в Инстаграм.

Във фермата се отглеждат още овце, кози, крави, гъски, магарета, а също и домати, авокадо и всякакви зеленолистни подправки и ядливи цветя.

Собственичките на фермата често пускат малките пернати да плуват в съдове на двора или в мивката в кухнята, напълнена с вода и поръсена с листенца и цветя. Патетата толкова са свикнали с тях, че ги следват като майки на разходка до реката.

След като видя колко много хората харесаха патенцето с латинка на главата, Джулия сподели снимки и с агънца със същите цветни "шапки".

Междувременно  малкото патенце Латинка пораснало толкова, че вече може да носи розово и не само да спи, а и да наблюдава Джулия, докато тя работи в градината. Органичната ферма се намира в Австралия и е сбъдната мечта на две млади жени.

Те се опитват да направят затворен кръг за техните нужди, като си произвеждат сами необходимото. Освен да се грижат за растенията и животните, двете шият и рисуват. Те са трето поколение от тяхното семейство, което се грижи за тази земя. Опитват се да обработват земята така, както са правили техните баби и дядовци. Джулия е художничка, а Анастасия - студентка по мода.

Снимка: instagram.com/motherthemountain/

Животните заслужават толкова много любов!