Дисниленд отваря вратите на “Galaxy’s Edge” – приключение с тема „Междузвездни войни“, в Анахайм, Калифорния. На откриването присъстваха звездите от филма – Харисън Форд, Марк Хамил, Били Дий Уилиамс и режисьорът Джордж Лукас.

Марк Хамил: „Това е невероятно! Да си част от филм, който си има собствен тематичен парк в Дисниленд. Наслаждавам се на момента, защото едва ли ще бъде надминат. Вижте докъде стигнахме! Имаме си собствена земя!“.

Вратите за посетители се отварят този петък, 1 юни. Ще им бъде сервирано синьо мляко, питие от първия филм на „Междузвездни войни“. Ще има и космически ресторант с извънземен DJ.

Главната атракция е реплика на Милениум Фалкон – космическият кораб на Хан Соло. Корабът ще симулира полети, като ще се избира между функциите на пилот, стрелец или инженер.

Маргарет Керисон, сценарист: „Феновете на „Междузвездни войни“ са мечтали за подобно място повече от 40 г. Автентичните декори потапят посетителите в една магична атмосфера. Храната, музиката, миризмата, всичко напомня за „Междузвездни войни“. Целта е да пресъздадем чувството, което феновете са усетили първия път, когато са гледали филма. Искаме да се влюбят отново в „Междузвездни войни“ независимо какво правят тук“.

Боб Айгер, изпълнителен директор на „Уолт Дисни“: „Целта беше да бъдем амбициозни не само по отношение на мащаба, но и в детайлите, артистичността и технологиите. Приоритет ни е да задоволим и най-големия фен на „Междузвездни войни“. Разбира се, искаме декорите да се харесат на всеки, независимо дали сте гледали филм от поредицата или не. Има много неща за правене и за разглеждане.“

„Уолт Дисни къмпани“ са похарчили поне 1 милиард долара, за да построят две идентични версии на “Galaxy’s Edge” – декорът на „Междузвездни войни“. Първата локация е в Анахайм, Калифорния а втората се намира в Орландо, Флорида и ще отвори врати на 29 август.