Необичайна грижа проявила коза от парк в Крим към изоставена сърничка и се превърнала в нейна майка. Малкото сърненце било открито от деца, отишли в гората за гъби. Животното било доста слабо и безсилно, но тръгнало след децата. Малчуганите я занесли в най-близкия зоопарк. Там обаче нямало коза, затова сърничката попаднала в Парк за миниатюри Бахчисарай. Там козата Роза започнала да се държи като истинска майка с малкото сърненце. Тя го храни и почиства с език. Вижте тези умилителни кадри във видеото. 

Децата поискали сърненцето да бъде кръстено Сребърно копитце. Това е име на еленче от руска народна приказка. „Сега те са приятелки. Козата я възпитава, така че проблем с възпитанието на малката сърничка няма да имаме", коментира директорът на парка Виктор Жиленко. 

Снимка: facebook.Парк миниатюр. Бахчисарай

Малката сърничка бързо си намерила други бебета приятели в парка. На 7 април 2020 в парка се роди бебе сервил. Само няколко дни след това започнала да качва килограми и да подскача енергично също като еленчето, на което е кръстена.

От зоопарка се надяват всичко да бъде наред с животното и скоро то да заживее при тях.