.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Днес е Международният ден на приятелството

д-р Вергиния Николова | преди 4 години
Изразявайте обичта си и отношението, което заслужават вашите приятели

Много неща могат да бъдат възстановени, поправени, ремонтирани, закърпени, заменени с нови, но с хората не е толкова просто. Известна поговорка гласи: "По-лесно е да превземеш укрепен град, отколкото да се сдобриш с обиден приятел.”  С мъдрост и бързина трябва да се направи мост над зейналата пропаст на пропуканото доверие. Затова много грижовно се отнасяйте към близките си хора. Изразявайте обичта си и отношението, което заслужават.

Приятелските взаимоотношения започват да се развалят. Обидните думи, подхвърлени в една-единствена минута на гняв, са развалили много приятелства. Прекрасен начин за самоконтрол е да преброите до 100, преди да отговорите на човек, който ви е ядосал. Не случайно имате две уши и една уста - да слушате два пъти повече, отколкото говорите.

Когато водите внимателно искрен диалог, ще се сближите много повече с хората, с които взаимодействате всеки ден от живота си, а най-хубавото е да станете приятели.

Колкото по-дълго е просъществувало едно приятелство, толкова става по-незаменимо. Отделете време и поздравете приятелите си!

Интересен разговор за силата и ценността на приятелството, и може ли да се опази в хода на годините, чуйте от аудиозаписа, публикуван в началото. 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите