Ако се интересувате от фитнес, правилно хранене и здравословен начин на живот, вероятно няма нужда да ви представяме Страхил. Той е известен фитнес инструктор и автор, а фитнес блогът му е един от най-посещаваните в България. Това, което вероятно ще ви изненада е, че като дете Страхил е бил над 100 килограма, съучениците му са му се подигравали заради теглото му и лекарите са му казали, че е в преддиабетно състояние.

Младият мъж беше в студиото на предаването „Преди обед“ по bTV, за да сподели вдъхновяващата си история за решителност и трансформация. И най-вече за да покаже на хората, че пътят към перфектното тяло не е толкова труден, колкото някои от нас си мислят.

Когато е на 13 години Страхил тежи над 100 килограма. Семейството му го насърчава да започне да се грижи за тялото си, но момчето не желае да ги слуша и се сърди, когато ограничават порциите му, а в училище тайно се тъпче със сладки.

Снимка: bTV

Макар да е подложен на тормоз от съучениците си, Страхил не успява да немари сили, за да промени живота си, докато лекарите не му казват, че ако не започне да се храни здравословно, ще се разболее от диабет, а тогава почти няма път назад.

Така момчето започва да изпробва всички режими и диети, за които научава – някои с по-голям успех, а други с по-малък. За съжаление дори когато има някакъв ефект, той е краткотраен. Страхил открива, че най-бързият начин за сваляне на килограми е да се лишаваш от храна, но това пък води до друг проблем – губиш цялата си мускулна маса.

Снимка: bTV

В крайна сметка след 6 месеца експерименти младежът намира правилния път и започва да комбинира правилно хранене с тренировки, което бързо дава резултат. И именно това е нещото, което най-много впечатлява Страхил и го насочва към професията на фитнес инструктор – колко перфектна машина е тялото.

Според него е необходимо много време на нездравословен живот, за да се влоши състоянието на тялото, а когато човек започне да се грижи за него, то много бързо влиза във форма.

Най-важното, което трябва да научат хората според Страхил е, че не бива да се отказват, когато не виждат бързи резултати и че правилно хранене в никакъв случай не означава лишаване и гладуване.

Разбира се всяко тяло и всеки човек има свои особености, към които трябва да се подхожда индивидуално. При самия него се е оказало проблем, че кожата му не е много еластична и след свалянето на теглото, на корема му е имало много излишна кожа, която е трябвало да премахне оперативно. Той обаче подчерта, че това е нещо, което няма да е необходимо или препоръчително за всички.

Снимка: bTV

Хората трябва да си поставят реалистични цели и да правят малки стъпки, които в крайна сметка ще доведат до големи резултати.

  • Фитнес за жени – единственото ръководство, от което имате нужда (част 2)
  • Фитнес за жени – единственото ръководство, от което имате нужда (част 1)
  • 5 топ упражнения за тялото, препоръчани от харвардски доктор
  • Д-р Теодора Тодорова, стоматолог, модел и инфлуенсър: Балансът е най-важен в тренировките
  • 3 упражнения, които ще ви вкарат във форма за нула време
  • Вяра Василева и онлайн тренировките, които помагат работещитe жени да имат хубави тела
  • Най-добрата диета: наръчник за здравословно хранене (част 3)
  • Светла Оцетова: През годините не спирам да спортувам, но в зала не влизам
  • Славена Вътова разкрива своите 3 тайни за силен имунитет
  • Най-добрата диета: наръчник за здравословно хранене (част 1)

За това как от фитнес инструктор с хонорар от 2 лева Страхил е станал един от най-търсените в България и какво още препоръча той, може да чуете във видеото.