Днес ще направим деня ви сладък и цветен. Не вярвате? А трябва. Ще ви срещнем със Страхил Иванов, който е очарователният треньор на темата ни "Гост експертите на LadyZone говорят"

Здравейте, читатели на LadyZone,

казвам се Страхил Иванов и съм сертифициран треньор и консултант по хранене.

Кой съм аз и каква е моята история?
Аз стоя и зад facebook страницата "Фитнес програми и диети" и проекта Fitbg.net – един от най-популярните блогове за фитнес и правилно хранене в България, привличаш над 200 000 уникални потребителя месечно. Основната ми цел стои все още пред мен – искам да направя всичко възможно, за да изстрелям фитнес културата в България на едно по-високо ниво.

Мнението ми е, че средностатистическият фитнес ентусиаст у нас прекалено често се натъква на неправилна информация и треньори, което може да бъде опасно за здравето. Затова превърнах в своя мисия да предоставям точна и обективна информация относно храненето и фитнес тренировките, от която хората наистина се нуждаят.

Професионалната ми реализация?
Завърших училище и постъпих във висше учебно заведение. Нормално е детето в период на обучение да бъде издържано от родителите си, но аз израснах в бедно семейство. Не съжалявам за това – мога единствено да благодаря на родителите си, тъй като първият урок, който получих като студент, бе да съм самостоятелен. Разбира се, те ми помагаха, но вярвам, че всичко бе така за наше общо благо.

В търсене на своето призвание, отделях време и за редовни тренировки, които ми помагаха да повдигам духа си с всеки следващ ден. Един ден осъзнах, че това е моето призвание – здравето, включващо добрия начин на живот. Тогава се роди мечта - да се отдам на спорта. Събрах нужните пари за курс по "Културизъм и фитнес културизъм" в треньорския факултет на НСА и така започна всичко.

В НСА научих много за устройството и функционирането на човешкото тяло и за правилния начин на хранене. Само не мислете, че след завършването ми някой ме приемаше на сериозно? Предлагах услугите си като фитнес треньор, тогава създадох и Fitbg.net. Началото беше истински ад. Всеки казваше: "Та, той мен ли ще учи?!"

В България всеки разбира от всичко и всеки сам може да се справи, но се намериха и хора, които ми се довериха. Първият ми клиент (няма да забравя) беше мъж на 30, коректен и приятен човек, с когото се чуваме и до ден днешен и сме запазили приятелски отношения. Тогава живеех в общежитие в Студентски град, а той тренираше в Люлин – разстоянието се изминаваше за повече от час с градски транспорт.

След месец работа, той остана много доволен и ми каза следното:
"Момче, ти си изключително упорит. Как имаш желание и воля да работиш с мен, като ти дори не работиш за прехраната си? Това е минималното, което заслужаваш за работата си. Ти си интелигентно и амбициозно момче и за мен е удоволствие да работя с теб. Уменията, които притежаваш и начина ти на работа, подхода ти към мен като клиент са уникални и ти трябва да продължиш да се развиваш в тази насока."

Това са думи, които и днес ме карат да се чувствам горд от това, че не се отказах.

В момента работя над нов проект, който започнах съвсем скоро – първата книга, която ще бъде озаглавена "Мотивирай себе си! Един друг поглед". Написах я с надеждата да дам нов аспект на вдъхновение и да убедя плахите и немотивирани читатели да направят промяната в живота си.