"Това е като да чакаш Илон Мъск" - каза актьорът Юлиан Вергов по повод премиерата на пиесата на Бекет 34 г. по-късно. 

Георги Къркеланов, Иван Радоев, Юлиан Вергов и Моньо Монев са гости в "Тази събота". 

Култовото представление отново е на сцена. Премиерният спектакъл може да гледате в Театър "Българска армия", под режисурата на Иван Урумов. Освен пиесата и плакатът за представлението има интересна история - четиримата седят до железопътна линия. За да изберат правилното място Юлиан Вергов обикаля няколко гари. Снимат на гара Волуяк. 

 

 

Като студент актьорът Моньо Монев гледал за пръв път Бекет.

"Ако трябва да съм честен нищо не разбрах. 34 г. по-късно историята се повтаря. Нищо не разбрах, но тъй като героят ми мълчи, надявам се не се е разбрало. Героят ми страда от стокхолмски синдром - обича своя мъчител и господар."

На сцената Юлиан Вергов се появява със забележителни обувки. Майстор Дани е човекът, който ги изработва специално за представлението. "Диско ботуши" - така ги нарича актьорът. 

 

 

Какво е очакването на Годо към днешния ден според актьорите:

  • "Нима чакането да свърши тази пандемия, не е чакане на Годо? Нима чакането да свърши войната в Украйна, не е чакане на Годо? Седим и нищо не можем да направим" - споделя Иван Радоев. 
  • "Бекет е един жесток пънкар! Нищо не се случва - никой не идва, никой не си отива" - Георги Къркеланов. 
  • "Един от проблемите на нашето общество е, че чакаме. Животът трябва да се живее, а не да седиш и да чакаш! - Юлиан Вергов.  

Защо той сравни Годо с Илон Мъск - вижте във видеото.